2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Szandi is segíti a Varázsceruza jótékonysági gyűjtést

Szandi is segíti a Varázsceruza jótékonysági gyűjtést

A népszerű énekesnő, Szandi idén is segíti a Civilút Alapítvány által elindított Varázsceruza jótékonysági gyűjtést. A kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára, ezzel is mosolyt varázsolva az arcukra. Az összegyűjtött rajzeszközöket az Alapítvány szeptember 12-én, a Sérült Gyermekek Napján, a Fővárosi Állat-és Növénykertben adja át az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ).

Idén is megrendezi a Varázsceruza jótékonysági akciót a Civilút Alapítvány, hogy segítséget nyújtson a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára. Az adománygyűjtést Szandi, a népszerű énekesnő is támogatja.

„A kezdetektől támogatom a Civilút Alapítvány jótékonysági akcióját és nagyon örülök, hogy évről évre egyre több adományt sikerül összegyűjteni a sérült gyermekek részére. Továbbra is úgy gondolom, nekünk előadóművészeknek kötelességünk a jó ügyek mellé állni, hiszen az ismertségünk által jobban fel tudjuk hívni az emberek figyelmét arra, hogy például már egy doboz színes ceruzával is sok mosolyt varázsolhatunk a sérült gyermekek arcára.  És ez a legszebb ajándék, amit adhatunk: a mosoly – mondta Szandi.

„A Civilút Alapítvány azért választotta éppen a rajzeszközöket, mert így mindenki, aki szeretne, lehetőségei szerint hozzá tudj járulni a kezdeményezéshez – akár már egy doboz ceruzával, vagy annak az árával. Fontos szempont volt az is, hogy a színes ceruzákkal az ép gyermekekhez is közelebb tudjuk vinni az adományozást. Ha felajánlanak egy-egy doboz színes ceruzát vagy rajzeszközt, akkor ők is átélik az „adni öröm” érzését, részesei lesznek a társadalmi jóságnak. Mindez pedig hosszú távon erősíti a társadalmi felelősségvállalást– mondta Gulyás Andrea, az Alapítvány kurátora.

A Civilút Alapítvány először 2020-ban hirdette meg a jótékonysági gyűjtést, akkor 6265 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével jutatott el a fogyatékossággal élő gyermekeknek. 2021-ben majdnem megduplázták az előző évben elért eredményt: 12017 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket ezúttal is az ÉFOÉSZ és az SZGYF közreműködésével juttattak el a gyermekeknek.

„Bízunk benne, hogy idén is sok-sok sérült gyermeknek tudunk segíteni, ebben számítunk együttműködő partnereinkre és az eddigi adományozókra is” – mondta Gulyás Andrea.

A jótékonysági kezdeményezés az alábbi számlaszámon támogatható: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.) Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…