2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

XI. Üveghuta Kupa, újdonságokkal

A hagyományosan Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt közötti XI. Üveghuta Kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutam versenyt október 5-én, vasárnap – új kategóriák bevezetésével – rendezi meg a Kis-Galya KSE.

A hegyi- illetve országúti kerékpárral indulókat ezúttal 22 egyéni és egy páros kategóriába sorolják.  Újdonságot jelent, hogy a serdülő leányok  MTB és országúti versenyszámban is összemérhetik tudásukat, valamint a tavalyi 100 kg feletti kategóriát felváltja az E-Bike kategória. A mezőny első versenyzője 10 órakor rajtolhat Bükkszentlászlóról az 5,3 km-es, 325 méter szintemelkedéssel nehezített táv teljesítésére, majd a többiek percenkénti indítással folyamatosan startolnak el, hogy megérkezzenek a Bükkszentkereszt határában kijelölt célba.
Kedvezményesen (egyéniben 2000, párosban 4000 forintért) előnevezni szeptember 24-én, szerdáig lehet a kisgalya@gmail.com e-mail címen, név, rajtidőpont, születési év, kategória (országúti/MTB), egyesület/Város pontos megadásával. Az előnevezési határidő lejárta után – október 2-én, csütörtökig – is tudnak előre rajtszámot biztosítani, de már a magasabb nevezési díjak (2500 és 5000 forint) befizetése ellenében. Nevezni még a verseny napján, a bükkszentlászlói rajthelyen is lehet majd, kivéve, ha addigra betelik a 240 főre vonatkozó indulási létszám-limit. A versenyen becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után!
Ajándékok és frissítő
Bükkszentkereszten, a díjkiosztásnak is otthont adó, Borostyán Étterem udvarán, minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat és az étterem jóvoltából frissen sült tócsnit és meleg teát kap. A díjazásból is részt vállaló Borostyán Étterem ezen túl 20%-os  kedvezményt biztosít azon versenyzőknek, akik azon a napon szeretnének náluk ebédelni!  Az eredményhirdetésen egyedi üvegérmek és a Császári Éva keze munkáját dicsérő, festett kelyhek találnak gazdára. A verseny létrejöttét fővédnökként Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, védnökként Katona Ferenc miskolci önkormányzati képviselő támogatja.
A részletes versenykiírás, a nevezettek folyamatosan frissülő listája megtekinthető a www.kisgalya.hu honlapon. További információt kérni Kirilla Lászlótól a 30/9284-233-as telefonszámon lehet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…