2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Vízi Sportvarázs Miskolcon

Vízi Sportvarázs Miskolcon

Vízi Sportvarázs MiskolconAz idén első alkalommal rendezték meg Miskolcon a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Vízi Sportvarázs elnevezésű programot, amivel a vízben történő sportágakat, mozgásokat szerették volna népszerűsíteni a helyiek körében. A Vízi Sportvarázs elnevezésű rendezvényt vasárnap délelőtt első alkalommal rendezték meg Miskolcon a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában hagyományteremtő céllal. A nem mindennapi programon a legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig, szinte mindenki megtalálhatta a neki megfelelő sportágat, hiszen négy különböző helyszínen válogathattak több mint húsz féle program közül. A nagymedencében a fogyatékkal élők úszóversenye nyitotta meg a programsorozatot, majd érkeztek a szinkronúszók, a búvárok, és az Aquafitness sportolói egy órás bemutatóval. A medencében a nyugdíjasok is összemérhették erejüket, hiszen úszóversenyen bizonyíthatták rátermettségüket.

A kismedence is érdekesebbnél érdekesebb élményeket tartogatott, ugyanis a délelőtt folyamán a jelenlévők a csecsemőúszásnak lehettek részesei, majd az ovisok is belecsobbanhattak a kalandokat ígérő medencébe. Érdekes élmény volt a fiatalok számára a kajak kipróbálása, valamint a vízi aquabike megismerése, hiszen ezen mozgásokra is a kismedence adott lehetőséget. Azok sem döntöttek rosszul, akik a medencék helyett a fitness termet választották, ugyanis ott az intenzív mozgás került előtérbe. Alakformáló fitt-ball órán vehettek részt az ugrálni vágyók, ami után a forró szaunában pihenhették ki a fáradalmaikat. A mozgás és a forróság után pedig jógával vezethették le a stresszt, így kipihenten, nyugodtan térhettek haza otthonaikba.Daragó Lászlóné szervező portálunknak elmondta: a rendezvény azért jött létre, hogy a miskolciak körében felhívják a figyelmet a vízi sportok szépségére, és hasznosságára. Szeretnék évente legalább egy alkalommal megrendezi a programot, annak érdekében, hogy minél több helybélivel megszerettessék az ide tartozó sportágakat kortól függetlenül. Az eseményen különböző kiállítók is részt vettek, akik az egészséges életmódra hívták fel a figyelmüket a különböző korosztályoknak.

Molnár István kiállító elmondása szerint a víznek nem csak a sportokban van hasznos szerepe az emberi testben, hanem a fogyasztásban is. Fontos, hogy elég mennyiségű folyadékot juttassunk be a szervezetünkbe, és az sem mindegy: milyen folyadékról van szó. Elmondása szerint a lúgos víznek rendkívül jó hatása van az emberi szervezetre.

Vajtó László
Fotó: Hubert Adrián

 

Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon Vízi Sportvarázs Miskolcon

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek