2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Vivicitta városvédő futás Miskolcon

Az eddigi két vidéki helyszín mellé, idén Miskolc és Győr is bekapcsolódik a Budapest Sportiroda (BSI) által rendezendő Telekom Vivicitta Városvédő Futás helyszínei közé. A borsodi megyeszékhelyen május 6-án, vasárnap várják a kocogás valamennyi korosztályt képviselő kedvelőit.
A Vivicittá mozgalma Olaszországból ered, 1984-ben indult útjára. Az olaszok gyönyörű, ám zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városaik lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost! Többféleképpen értelmezhető a rendezvény elnevezése, amely születésétől kezdve egyre több helyszínen zajlik. Budapest 1986-ban csatlakozott, majd két év után,30 olasz város mellett, New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon is bekapcsolódott a sorozatba. Idén a BSI április 14-15-én rendezi meg a fővárosban az évtizedek során kétnapossá fejlesztett Telekom Vivicitta Futófesztiválját. Egy héttel később, új helyszínként debütálva, Győr ad otthont a Telekom Vivicitta Városvédő Futóversenynek. Miskolc május 6-án, vasárnap a városi önkormányzat hathatós közreműködésével kapcsolódik be a Vivicitta „vérkeringésébe”. Az eddigi helyszínek közül Pécsen május 12-én, Szegeden pedig május 13-án kínálnak közös sportolási lehetőséget.

A dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének fővédnökségével megvalósuló Telekom Vivicittá a családok, az iskolások, a baráti és munkahelyi társaságok, kicsik és nagyok futóeseménye. Május 6-án mindenki rajthoz állhat, legyen bár futó, vagy nem futó, amatőr, vagy profi sportoló. A mezőny 10 órakor rajtol a Szent István térről, majd a következő útvonalon végigfutva, vagy sétálva, 2,7 kilométer teljesítése után ugyanoda ér vissza:
Kálvin János út – Uitz Béla utca – Corvin utca – Szentpáli utca – Horváth Lajos utca – Hősök tere – Deák Ferenc tér – Palóczy László utca – Kis-Hunyad utca – Dayka Gábor utca – Petőfi Sándor utca – Kálvin János utca.
A résztvevők a közös sportolás élménye mellett valamennyien megkapják a Telekom Vivicittá Miskolc emblémázott pólóját.
Az eseményen résztvevő iskolák számára mozgósítási versenyt hirdet a BSI. A miskolci versenyre a legtöbb, de legalább 50 főt benevező 3 miskolci és 3 vidéki iskola 30-25-15 ezer forintos sportszervásárlási utalványt kap.
A http://www.futanet.hu/cikk/telekom-vivicitta-varosvedo-futas-miskolc-2018/17482oldalon május 3-ig tart a kedvezményes előnevezés. A miskolciak, illetve környékbeliek a Kossuth Gimnáziumban (Miskolc, Dayka G. u. 4.) május 02-án, szerdán, 12:00 – 16:00, május 3-án, csütörtökön, 12:00  – 19:30 és május 4-én, pénteken 8:00 – 12:00 óra között személyesen is átvehetik rajtcsomagjaikat, illetve leadhatják nevezésüket. Természetesen a rendezvény napján, május 6-án, vasárnap, 8-9.45 óra között, a Szent István téren kialakítandó versenyközpontban lehetőség lesz a helyszíni nevezésre is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…