2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Vissza a vörös bikához

A tavalyi évben sajnos a járványhelyzet miatt elmaradt egy olyan bajnoki forduló, mely mindig egy különleges helyszín a naptárban, amit akár a formula autózás egyik templomának is nevezhetünk! Ez a pálya nem más, mint Spielberg-ben a RedBull Ring.

A Forma1 osztrák szentélye az idén szerencsére visszakerült a naptárba és az osztrák Drexler Formel Cup az FIA CEZ Zone Trophy és az MNASZ Autós Gyorsasági OB keretében is lehet gyűjtögetni a bajnoki pontokat. A festői helyszínen lévő pályán általában népes mezőny gyűlik össze és parázs küzdelmek zajlanak a futamokon. Egy ideig sajnos idén is kérdéses volt ez a helyszín, de szerencsére végül egy másik bajnokság rendezőjéhez kapcsolódva befogadásra kerültek az előbb említett versenysorozatok futamai is.
Berta Benjámin tavaly egy nem kevésbé tradicionális osztrák pályán, a Salzburgringen debütálhatott a forma autózásban kategória győzelemmel és dobogós helyezésekkel, de a Red Bull Ring aszfaltcsíkjának most először vághat neki a csütörtöki szabadedzéseken. Természetesen a pálya egy cseppet sem lesz ismeretlen Beni számára, hiszen a különböző szimulátoros programokban már számtalan kört teljesített rajta virtuálisan. Nyilván azért a valóságban sokkal izgalmasabb lesz meghódítani a különleges pálya lejtőit, emelkedőit és kanyarjait az F4-es Tatuus-al. Remélhetőleg a népes mezőnyben ismét jóval több F4-es ellenfele akad majd, akikkel összemérheti az erejét és nem csak szokás szerint a komoly technikai fölényben lévő F3-as és Formula Renault-s versenyzőkkel kell megküzdenie.
Gender Tamás csapatfőnök is nagyon örül, hogy visszatérhet a csapat a legendás osztrák pályára:
„Megint egy különleges versenyhelyszín vár ránk a hétvégén ahová mindig nagyon szívesen térünk vissza. Ahogy Monza az autósport tradicionális, úgy a Red Bull Ring az egyik legmodernebb helyszínének mondható melynek szintén megvan a maga különleges izgalmas atmoszférája és a pálya jellege egy nagyon komoly kihívást kínál a versenyzők számára. Berta Beninek új lesz a pálya, de reméljük, hogy ezt is sikerül nagyon hamar feldolgoznia és újabb kategória győzelmeket és értékes bajnoki pontokat könyvelhet majd el mindhárom bajnoki tabellán!”
A hévégén ezúttal pénteken és szombaton zajlanak majd a versenyfutamok melyeket az előzetes információk szerint most is live stream közvetítésben is nyomon lehet követni majd, melyet megoszt majd a csapat is a közösségi média oldalain.

Fotó: Gender Racing Team
– Boncz Elek –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum