2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Vincze zseniálisan menetelt, Órai a beállításokkal küzdött

Vincze zseniálisan menetelt, Órai a beállításokkal küzdött

Overdose Race Team – 11. Eger Rallye, 2016. április 1-3
Órai Balázs – Vrezgó Balázs, Mitsubishi Lancer Evo IX
Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX

A szezonnyitó előtt Vincze Ferenc és Órai Balázs is csak azt szerette volna elérni, hogy egy műszaki hibáktól mentes versenyt fussanak Egerben. Ez sikerült is, sőt, a Vincze-Kuti duó zseniálisan menetelt előre a mezőnyben, s végül az abszolút 4. pozícióba kormányozták be a Mitsubishi Lancer Evo IX-t. Az Órai-Vrezgó páros viszont egész verseny alatt küzdött a kocsi beállításaival, a tökéletes megoldás pedig még mindig várat magára.

Vincze Ferenc: Az első nap voltak még apró malőrjeink, túlságosan elóvatoskodtak a mátrai szakaszokat, amik igazán defektveszélyesek voltak. A tavalyi sok kudarc után inkább a biztos célba érést tartottam szem előtt. Ráadásul az első körben még fékhibánk is volt, de szerencsére ezt a csapat hamar orvosolni tudta. Elég nagy hátrányba kerültünk így, az abszolút 7. helyről vártuk a folytatást.
Vasárnap azonban már úgy érzem, nagyon jól tudtunk teljesíteni a pályákon. A Mitsubishi hibátlan működésének és a jó részeredményeinknek köszönhetően sikerült feltornásznunk magunkat a 4. pozícióba. Elégedett vagyok ezzel a teljesítményünkkel, de azzal is tisztában vagyok, hogy lehettünk volna még ennél is gyorsabbak.
A balszerencse most elkerült minket, és nagyon bízom benne, hogy a bajnokság további részében sem szeretne meglepni bennünket. Ha annyi problémánk lesz versenyenként, mint Egerben, akkor azzal még kiegyeznék. De idén már szeretnénk igazán eredményesen autózni, lépést tartva az élmezőnyben lévő R5-ösökkel és R4-esekkel.

Órai Balázs: A hosszú szünet alatt még versenyautót se láttam, nemhogy mentem volna vele, de a pályabejárás alatt sikerült ráhangolódnom a rallye ritmusára. A technika végig kifogástalanul működött, csak nekünk kellett belejönni. Sajnos az autó beállításait a verseny végéig nem találtuk, bár igaz, egyre jobb volt körről körre, de nem éreztem tökéletesnek.
Ha jók lettek volna a beállítások, akkor esetleg az abszolút dobogón is végezhettünk volna, de így sajnos csak a 20. pozíciót szereztük meg. A viccet félretéve, ha eltaláljuk a megfelelő beállításokat, akkor is maximum 1-3 hellyel végezhettünk volna előrébb ebben a borzasztó erős mezőnyben. Ezt a tényt is szem előtt tartva úgy gondolom, elfogadható ez a helyezés, bár nem vagyok túl boldog vele.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek