2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Világbajnokság a Gold Coast-on, tiszaújvárosiakkal

Világbajnokság a Gold Coast-on, tiszaújvárosiakkal

A triatlonosok idei világbajnokságát ezen a hétvégén Ausztráliában, a világhírű üdülőhelyen, Gold Coast-on rendezik meg. Az év legnagyobb erőpróbáján két, egyaránt a Tiszaújvárosi Triatlon Klub színeit képviselő, junior Európa-bajnok sportoló, Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor is rajthoz állhat.


A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) rendes évi kongresszusával szerdán megkezdődtek az ausztráliai Gold Coast-on a hétvégi világbajnokság hivatalos eseményei. Márkus Gergely, az ITU sportigazgatója a 2019. évi versenynaptárt ismertette, melynek során kiderült, hogy a tiszaújvárosi világkupa július 14-én lesz.  Tóth Tamás (Budaörsi TK) riói olimpikonunk pedig az versenyzői bizottság éves beszámolóját mondta el a tagszövetségek képviselőinek. A japán szervezők bemutatták a 2020-as tokiói olimpiai pályát, melyet a város szívében, az Odaiba Marine Parkban alakítanak ki. Hazánkat Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnöke, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője  képviselte a közgyűlésen.

Ami magát a világbajnokságot, ezen belül a borsodi résztvevőket illeti, Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor – közvetlenül a franciaországi magaslati edzőtáborozásról hazaérkezve keltek útra Lehmann Tiborral Ausztráliába, a világbajnokság helyszínére, ahol múlt péntektől tartózkodnak és tréningeznek a szombati versenyükre.

Lehmann Csongor dobogó-esélyes

–    Csongornak ahogy tavaly is, idén is a dobogó  a cél – fogalmazott Lehmann Tibor. –  Tavaly egyértelműen az extrém időjárás akadályozta meg a nagyobb eredmény elérésében, idén reméljük ez nem lesz. Legnagyobb ellenfelei az Eb-dobogós német és norvég fiúk, valamint a portugál Vilaca. A tengerentúliakat kevésbé ismerjük, de biztosan lesz az USA-ból, Ausztráliából és esetleg Új-Zélandról is olyan, aki szintén érmes ambíciókkal érkezik. Dorka idén kicsit halványabban teljesített, mint tavaly. Ennek ellenére minimum azt szeretnénk, ha a tavalyi teljesítményét megismételné, esetleg a célegyenesben tavaly elvesztett három helyet az idén védené. Sok minden függ attól is, hogy hogy alakul a verseny. Dorkának a jó úszók alkotta szökés kedvezne. Csongornak mindegy, de ha nem óriás boly van kerékpáron, kisebb a rizikó (az Eb-n is bukás után szökött el az 1-2. helyezett).

Fotó:
Lehmann Csongor (balról) az idei tiszaújvárosi felnőtt világkupán a nagyok között is bizonyított.
(Fróna Judit felvétele)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek