2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

VI. Zempléni Családi Lövésznap

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete szervezésében augusztus második szombatján, hatodik alkalommal volt családi lövésznap az erdőgazdaság területén található koplalói lőtéren.

A rendezvényt – a korábbi évekhez hasonlóan most is – sportvadászok, hivatásos vadászok, erdészek és családtagjaik részére hirdették meg. A lövészetvezető Buday Péter, a Hegyközi Erdészeti Igazgatóság igazgatója és Szabó János karcagi sportvadász volt, akik értékes ajándékokkal is támogatták a rendezvényt.
A rendezvény fő célja a koronglövészet népszerűsítése, a sörétes fegyver használatának gyakorlása volt, hiszen a térségben vadászó sporttársak ritkán veszik elő a sörétes fegyverüket. Ezen túl szerettek volna egy családi körben eltöltött, jó hangulatú, baráti beszélgetésekkel fűszerezett programot lebonyolítani.
A megnyitón Szemán Jenő, a vadgazdálkodási bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Buday Péter ismertette a lövészet menetét. A délelőtt folyamán a trapp illetve a korongvadász pályákon gyakorlásra volt lehetőség, majd ezt követően elkezdődtek a különböző versenyszámok női és férfi kategóriában. A program része volt a gyermek légpuskás lövészet 10 év alatti és feletti kategóriában. Az idén is a már törzsvendégnek számító Czibere Lajos vezette a gyerekek számára a versenyt. Ebben az évben egy új 618-as, egyedi készítésű kiváló, könnyen kezelhető légpuskával tette lehetővé a versenyzést.
A rendezvényen 34 regisztrált lövő jelent meg. A résztvevők kellemesen tölthették idejüket a puskacső mögött vagy az üst körül, ugyanis Müller Attila szakács finom halászlével és sült hallal tisztelte meg a vendégeket.
A versenyre értékes díjakat ajánlottak fel. Az első díj egy dámlapátba faragott vadászjelenet, a második agancsrózsába gravírozott vaddisznó fej, a harmadik pedig egy agancsrózsába gravírozott véreb motívum volt.

Eredmények:
Férfi egyéni:
Tóth László – Göncruszka
Drengubák Tamás – Pálháza
Soós Gyula – Gönc

Női egyéni:
Papp Bettina
Papp Eliza
Puskás Borbála

Gyermek:
Tirkov Valter
Tóth Zsófia
Kababik Bálint

Csapat:
Grofó és csapata
Papp család
Legjobb külföldi lövő: Vass Gyula
Legfiatalabb versenyző: Lengyel Milán

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek