2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Verseny a jó cél és a gyakorlás érdekében

Verseny a jó cél és a gyakorlás érdekében

Maxx Race Team – XIII. Horváth „Boci” Emlékverseny, Rába Ring
Kiss Viktor – Vass Gergely, Mitsubishi Lancer Evo IX R4


Egészségügyi problémák miatt nulláznia kellett a 40. Kassa Rallyt Kiss Viktornak. A Maxx Race Team pilótája az ORB-s megmérettetés után egy héttel azonban rajthoz áll, hogy ne essen ki a ritmusból és hozzászokjon az éjszakai gyorsasági szakaszok nyújtotta körülményekhez. Segítségére ez úton is Vass Gergely lesz, akinek hazai pályát jelent a Rába ringi XIII. Horváth „Boci” Emlékverseny.

Kiss Viktor: Sajnos egészségügyi okok miatt nem tudtam részt venni a szeptember 5-7-ei Kassai Rallyn, azonban a Budapest Rallyig nem tudok várni azzal, hogy újra autóba üljek. Ebből kifolyólag döntöttem úgy, hogy részt vennénk a XIII. Horváth „Boci” Emlékversenyen, melynek a Rába Ring biztosít majd helyet a szeptember 13-ai hétvégén. Az csak plusz motiváció volt számomra, hogy újdonsült navigátorom, Vass Gergely győri, így neki hazai pálya lesz ez a verseny. Arról nem is beszélve, hogy anno itt kezdtem meg a versenyzői karrieremet.
A futamnak külön pikantériát fog adni az, hogy a kijelölt szakaszt sötétedés után kell teljesítenünk. Bevallom, nagyon nem szeretek esti körülmények között versenyezni, de itt az ideje, hogy hozzászokjak ehhez is, minél több tapasztalatot gyűjtsek az ORB-s megmérettetésekhez. A Mitsubishi maximálisan fel van készítve – ezt már Kassa előtt megtette a szervizcsapat – így készen állunk a bevetésre.

Vass Gergely: Hazai pálya lesz számomra ez a hétvégi verseny, ráadásul csupa szép emlék köt hozzá, ugyanis itt kezdtem el 17 évvel ezelőtt a versenyzői pályafutásomat is. Horváth „Boci” – akinek az emlékére rendezik meg ezt a futamot – a győri rallys élet egyik meghatározó és alapító tagja volt. Néhány évvel ezelőtt súlyos betegség miatt hunyt el, s az azóta megrendezett futamokon befolyt nevezési díjakat a feleségének és a két lányának ajánlják fel a szervezők. Megtisztelő számomra, hogy így én is tudok majd tisztelegni az emléke előtt, s mi is hozzájárulhatunk majd a család megsegítéséhez.
A napokban jött ki a pályarajz, ami már korábban is szerepelt az Arrabona Rally Club versenyei között, így nem lesz számomra ismeretlen a helyzet. Ennek ellenére nagy kihívásnak fog számítani ez a megmérettetés az éjszakai gyorsaságik miatt. Pont emiatt sokkal pontosabb és részletesebb itinert kell majd írnunk, nem szabad majd ezt sem félvállról vennünk.

Van bennem némi bizonyítási vágy, hiszen a volt, osztrák csapatomból is részt vesz majd egy páros ezen a futamon. Örülnék, ha minél előkelőbb helyezést tudnánk elérni, az pedig csak hab lenne a tortán, ha a licenszes kategóriát megnyernénk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek