2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

Véredben az egészség

Évek óta Miskolcon és környékén adják a legtöbb vért a vidéki városok között. Akik ott élnek, tudják, hogy vérük az egészséget jelentheti azok számára, akiknek minden csepp fontos a gyógyuláshoz. Akik egészségesek, azok vért is adhatnak, ezért fut be Miskolcra is a „Fuss magadért egy kört’” esemény, amelynek keretében az egészségért dolgozók 16 napon át 1600 kilométert futnak.
Az „Előzd meg a jövőd” kampány futói több tucat gyermekkel együtt futnak be a miskolci városháza elé. A futó gyerekek a Széchenyi út Szentpáli u. kereszteződésénél csatlakoznak a futókhoz.

Időpont: 2016. szeptember 28, szerda 11.00 óra

Helyszín: Miskolc, Városház tér 8. sz alatti bejárat előtt

A futókat köszönti és az esemény stafétájára egy vállalást ír:

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere

Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke

Jelen lesz Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a stafétaátadást követően vért ad a miskolci városházán, ahol a Magyar Vöröskereszt egy véradó napot szervez.


Miért futjuk körbe az országot?

Magyarországon 10 percenként meghal valaki az egészségtelen táplálkozás, 21 percenként a dohányzás és 35 percenként a mozgásszegény életmód miatt. Mi vagyunk Európában a legkövérebbek, a világon a legboldogtalanabbak, dobogós helyen állunk az alkoholfogyasztásban is. A tízmilliós Magyarország így évente 1 700 000 egészséges életévet veszít el. Ez azt jelenti, hogy olyan betegségekbe halunk bele, amelyeket jórészt mi okozunk magunknak azzal, ahogyan élünk. Nem tudatosul bennünk, hogy az egészség érték, azt kellene megőriznünk. És ezt senki nem tudja helyettünk megtenni. Ha mindenki csak annyit tenne az egészsége megőrzése érdekében, amennyit aztán a betegségéből való felépülésére fordít, akkor a korai halálozás közel fele megelőzhető lenne.

A futáshoz az utolsó napon, október 2-án csatlakozhat bárki, aki szeretne futni magáért egy kört.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek