2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Véget ért a szurkolói bojkott

Visszatérnek az ultrák a lelátóra

A szervezett szurkolói csoportok hétfőn közleményt adtak ki, amelyben jelezték, hogy a Kisvárda elleni mérkőzésen visszatérnek a lelátóra. A DVTK többségi tulajdonosa, a klubvezetés, a szakmai stáb, valamint a játékosok is üdvözlik a döntést és mindenki bízik benne, hogy – a szurkolókkal közösen – a múlt hétvégi győzelem után szombaton újabb három ponttal gazdagodik majd a DVTK labdarúgó csapata.
– A DVTK többségi tulajdonosa, a klubvezetés, a szakmai stáb, valamint a játékosok is üdvözlik a döntést – nyilatkozta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs- és marketing igazgatója. – A klub eltökélt abban az irányban, hogy a szurkolókkal folyamatos legyen a kapcsolattartás, és a drukkerek által jelzett problémákra közös megoldást találjunk. A jövőben rendszeres lesz az egyeztetés közöttünk, hiszen a cél közös, így közösen is kell dolgozunk azért, hogy a DVTK továbbra is az ország legnagyobb és legnépszerűbb vidéki klubja legyen, mint ahogy azt a közvélemény hosszú évtizedeken keresztül megszokhatta. A paksi mérkőzés lefújását követően a DVTK vezetőedzője, Feczkó Tamás is említette, mindannyian abban bízunk, hogy a labdarúgó csapat szombaton a szurkolókkal közösen tud majd ünnepelni, és az újabb három ponttal felzárkózhatunk a középmezőny elejéhez. Kérünk mindenkit, aki tud, látogasson ki a stadionba szombaton, mutassuk meg, miért vagyunk mi a legnagyobbak!
A szervezett szurkolói csoportok közleménye:
Tisztelt szurkolótársak!
A múlt hét végén információt kaptatok azzal kapcsolatban, hogy zajlik az egyeztetés a klub és a szervezett csoportok között az esetleges visszatérésről. A döntés megszületett. Szombaton a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésen a tábor ott lesz a lelátón, ezért arra kérünk mindenkit, aki a bojkottot távolmaradásával támogatta, hogy jöjjön el a mérkőzésre, mert együtt vagyunk erősek!
A klub a megbeszélésen bizonyította számunkra, hogy igenis fontos mind a klubvezetésnek, mind a csapatnak, hogy ott legyünk a lelátón, és minden kérésünkhöz konstruktívan álltak hozzá. Úgy érezzük, hogy olyan dolgokban sikerül előrelépést elérnünk, amelyekkel kapcsolatban jó ideje csak egy helyben topogtunk. Egyik legfontosabb felvetésünk volt a büfé és a szurkolói kocsma megreformálása, mert ezzel kapcsolatban nagyon sok panasz érkezett a szurkolótársaktól. Megtörtént a találkozó az üzemeltető és a képviselőink között, és a kéréseink kapcsán sikerült előre lépni. A közeljövőben a szurkolói kocsma a szurkolók igényei alapján átalakul, és azt reméljük, hogy végre igazi otthonunk lehet majd. Az 500 forintos árazás nem változik, viszont a jövőben ezért magasabb minőséget és esetenként több terméket kapunk. Visszatérhet Lulu bácsi is, hiszen sokaknak hiányzik.
Régóta problémánk egy megfelelő capo állás hiánya a szektorunkban. Ennek a tervezése és a kivitelezése folyamatban van, és reméljük, hogy hamarosan birtok vehetjük majd.
A klubbal közösen kidolgozunk egy új jegytípust, amelynek célja, hogy bővítsük az aktív szurkolók számát. Ez a kedvezményes „ultrajegy” kizárólag a H és G szektorokba lesz váltható, és feltétele lesz a 90 perces szurkolás. Részleteket később tudunk ezzel kapcsolatban közölni, mert a szabályozást úgy kell alakítani, hogy visszaélni ne lehessen a kedvezménnyel, hiszen az a célunk, hogy növeljük a létszámot.
Az egész megbeszélés alatt azt éreztük, hogy mindannyiunk célja közös; nem az önös érdekek győzelme a fontos egyik fél számára sem, hanem az, hogy a diósgyőri család nyerjen. Ehhez pedig mindenkire szükség van, ránk is. A játék javult, és győzelmet is arattunk a hétvégén. Meglátjuk, hogy mire leszünk képesek együtt.
Ez a megbeszélés nem az utolsó volt. A jövőben rendszeresen fogunk találkozni a klub vezetőivel, és azon fogunk munkálkodni, hogy ebben a nagy családban mindenki jól érezze magát.
Nehéz hetek állnak mögöttünk, hiszen a lelátó nélkül nem teljes az életünk. De hétvégén visszatérünk mi is, és erre kérünk mindenkit. Legyen a stadion újra diósgyőri pokol, ahol megremeg az ellenfelek lába! Hajrá DIÓSGYŐR!  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek