2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Változás a MEAFC NB I/B-s kosárlabda csapat szakmai stábjában

Változás a MEAFC NB I/B-s kosárlabda csapat szakmai stábjában

A MEAFC vezetése arra az elhatározásra jutott, hogy a felnőtt férfi kosárlabda csapata szakmai stábján változtat, új vezetőedzővel vág neki a 2020/2021-es szezonnak. A döntés hátterében az áll, hogy a klub vezetése szerint a jelenlegi körülmények más lehetőségeket biztosítanak és egyúttal új szakmai célok kitűzését indokolják, amely a szakmai irányításban is változtatást tesz szükségessé.

   

A 2012-ben újjászerveződött MEAFC férfi kosárlabda rövid időn belül látványos eredményeket ért el mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás-nevelés kapcsán. A felnőtt csapat hamarosan feljutott az NB I/B-be, majd pedig annak felsőházába. Érdemes kiemelni a MEFOB sikereket is, a Miskolci Egyetem csapata éveken keresztül állandó résztvevője volt a négyes döntőnek, ahol két bronzérem mellett a 2017/2018-as szezonban bajnokságot nyert, így kijutott a Portugáliában rendezett Európai Egyetemi Játékokra. Ezekben a sikerekben Drahos Gábornak elévülhetetlen érdemei vannak, ezért bízunk benne, hogy tudunk a szakember számára olyan új feladatot kínálni a MEAFC-nál, amely lehetővé teszi a további közös munkát – tájékoztatott Rakaczki Zoltán, a MEAFC ügyvezető elnöke.

A döntéssel kapcsolatban Drahos Gábor a következőképp nyilatkozott. „Hat évvel ezelőtt Kaposvárról, az NB I/A csoportjának negyedik helyezett csapatától igazoltam haza Miskolcra. Újjáépülő nevelőegyesületem akkor még csupán az NB 2-ben szövögette a nagy terveket, ám a MEAFC rohamléptekkel fejlődött, és szép lassan több mint stabil NB I/B-s csapattá vált. Négy éven át a pályán belülről mezben, két éven keresztül pedig a pályán kívülről ingben igyekeztem tudásom, hozzáállásom, a játékhoz való alázatom legjavát átadni csapataimnak, képletesen pedig a Körcsarnoknak. Annak a helynek, ahol gyerekként édesapám edzésein figyeltem a legendás MEAFC-játékosokat, ahol 17 évesen 1 perc 41 másodpercre beállhattam az NB I-ben a Fehérvár ellen, ahol játékosként sokkal később, de újra megtöltöttük a lelátót és ahol vezetőedzőként is bemutatkozhattam. Büszke vagyok fiatal csapataim küzdeni tudására és helytállására a roppant mód megerősödött ellenfelekkel szemben, ahol dacára minden vésznek igyekeztek intenzíven harcolni a végsőkig. Örömmel tölt el, hogy a két évem alatt 11 saját nevelésű középiskolás mutatkozhatott be az NB I/B piros csoportjában, és hogy az Egyetemi Bajnokság két bronzérme mellett egy bajnoki címet jelentő zászló is a magasból hirdeti a miskolci kosárlabda sikerét. Ám őszintén a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy én lehettem az első vezetőedző, aki a Szaniszló Sanyi bácsiról elnevezett hazai rendezésű nemzetközi felkészülési tornán a MEAFC csapatát csatába vezethette. A jelenlegi szezon a vírushelyzet miatt speciálisan zárult, sokakkal egyetemben remélem, hogy mielőbb megoldódik minden ezzel kapcsolatos sportági és egészségügyi probléma. Ugyan vezetőedzői munkám most véget ér, mégis bizakodva nézek a jövőbe.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek