2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Utolsóról a negyedik helyig

Tim Gábor a 2018-as szezonban teljes idényt futott a Rallye2 bajnokságban, mely összesen nyolc versenyt jelentett. A pályaversenyzésben magyar és nemzetközi bajnoki címet szerző vanyarci pilóta ugyan erősen kezdte ezt az évet, több kiesés miatt már tét nélkül versenyzett a szezonzáró Nyíregyháza Rallye-n.

Timár Tamás navigátorával idén futamot is nyertek, dobogóra is állhattak többször, de a nullázások miatt már a bajnoki címre esélytelenek voltak. Úgy vágtak neki a futamnak, hogy szép eredménnyel zárják első Rallye2 idényüket. Ez végül sikerült, de nagyon nehéz versenyt futottak.

A JG2-Racing párosa a pénteki szuperspeciálon a hatodik idővel kezdett a 45 fős mezőnyben. A verseny szombati napján azonban újra utolérte Őket a balszerencse. A reggeli szervizben rengeteg időt vesztettek egy tőcsavar miatt, és 2 perc 10 másodperces időbüntetéssel vágtak neki a szombati nyolc szakasznak. Ezzel az utolsó helyre estek vissza.

Az első négy gyorsaságin fokozatosan gyorsultak, és dolgozták le hátrányukat. A hatodik szakaszra megérkezett a pályákra a köd, teljesen belepte a pályákat. Timék ekkor tempót váltottak, és meglepték a mezőnyt, nagy előnnyel nyerték a gyorsot. Ezt megismételték a soron következő pályán is, újra első idővel zártak.

Ugyan a mutatott tempó alapján akár komoly meglepetést is okozhattak volna, de a köd miatt két szakaszt töröltek, így nem maradt már lehetőség a javításra. Végül 2 perc 1 másodperces hátránnyal zártak az összetett negyedik helyen, a kategóriájukban pedig megszerezték a második helyet.

„Felesleges azon gondolkodni, hogy mi lett volna ha.. Igen, az időbüntetések nélkül nyerhettük volna a versenyt, de ez már nem számít, a lényeg az, hogy újra visszajött a tempó, gyorsokat nyertünk. Az Opel Adam R2 most nem babrált ki velünk, végig szuper autónk volt! Nagyon hálás vagyok a csapatnak és a támogatóinknak, jó ilyen háttérrel versenyezni. Nagyszerű volt a verseny, csak kár a ködért. Reméljük jövőre már a dobogó tetején ünnepelhetünk a Nyíregyháza Rallye-n!” – nyilatkozta Tim a verseny után.

A Tim – Timár párosra még ebben az évben két verseny vár, melyekről bejelentés a közeljövőben lát napvilágot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…