2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Utolsó hely az EHIC-tornán

Mindössze egy pontot szerzett a magyar válogatott a három mérkőzés alatt, így csak negyedik helyen zárt a Miskolcon tartott jégkorong Négy Nemzet Tornán. Bajban lehet a nemzeti csapat a tavaszi Divízió I/A-s világbajnokságon, hisz mindhárom, papíron nagyjából egyenrangú, esetleg kicsit erősebb ellenfelétől vereséget szenvedett, s csak azért nem nullszázalékos teljesítményt tudhatnak fiaink maguk mögött, mert az olaszoktól csak hosszabbításban kaptak ki. Ez nem túl biztató a jövőre nézve, optimizmusra talán csak az adhat okot, hogy a fiatal generáció kezdi megvetni a lábát a csapatban – rájuk pedig hosszú távon is stabilan lehet majd számítani.

Visszatérve a tornára, a japánok elleni 5-3-as, az olaszok elleni 3-2-es, és az utolsó, osztrákok elleni 4-1-es bukást követően egy ponttal a negyedik helyen zárt a válogatott – a végső győzelmet az itáliaiak, az ezüstérmet az ázsiaiak szerezték meg, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a csak ellenünk diadalmaskodni tudó sógorok állhattak fel. Érdekesség, hogy a japánok és az olaszok egyaránt hét pontot szereztek, s utóbbiak csak az egymás elleni eredmény, azaz egyetlen büntető révén diadalmaskodtak.

A magyar csapat egyébként a torna során szinte végig fegyelmezetlenül, számos csapathibával játszott – alighanem az egyes mérkőzések végkimenetele is elsősorban ezeken függött. Mind a három mérkőzésen számos emberhátrányt kellett elszenvednünk, melyek nagyobb része ráadásul vitathatatlanul jogos is volt.

A válogatott legközelebb decemberben, felkészülési mérkőzéseken vághat vissza az olaszoknak majd az osztrákoknak, majd ezt követően februárban lépnek jégre egy KHL-es elitcsapat ellen. A világbajnokságra való felkészülést egy edzőtábor zárja majd – melynek során a lengyelek és kazahok ellen is edzőmérkőzést játszanak majd –, s ezt követi majd a szlovéniai Divízió 1/A világbajnokság április 15-21-e között.

A torna mérkőzései
Olaszország-Ausztria: 2-3
Magyarország-Japán: 3-5
Ausztria-Japán: 1-5
Magyarország-Olaszország: 2-3 (h.u.)
Olaszország-Japán: 2-1 (b.u.)
Magyarország-Ausztria: 1-4

A Négy Nemzet Torna végeredménye: 1. Olaszország 7 pont, 2. Japán 7, 3. Ausztria 3, 4. Magyarország 1.

A torna legjobb kapusa: Yuta Narisawa (JPN)
A torna legjobb védője: Stefan Ulmer (AUT)
A torna legjobb támadója: Rob Sirianni (ITA)
A torna legjobb magyar játékosa: Hári János

Forrás MJSZ

DicsukD

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…