2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Újabb horvátországi sikerek a Gender Racing Teamnél

Újabb horvátországi sikerek a Gender Racing Teamnél

Hajókázás, strandolás, tengerpart. Általában ezt jelenti Horvátország az átlagos látogató számára.

Viszont a benzinnel beoltott sportcsapatok és autósportrajongók főleg a Rijekai versenypályára gondolnak, köztük a Gender Racing csapata is.

Ezúttal is az Adriai-tenger partjától nem messze fekvő Automotodrom Grobnik-on zajlott sikerrel a legeredményesebb hazai formula autós csapat számára az MNASZ Autós Gyorsasági Bajnokság és az FIA CEZ Zone Trophy versenysorozat újabb bajnoki fordulójában.

A tavalyi eredmények után idén is nagy elvárásokkal indult a Gender Racing Team az izgalmas vonalvezetésű és nagy szintkülönbségekkel rendelkező pályán, várva, hogy idén az időjárás talán nem tréfálja meg a versenyzőket és az autósport szerelmeseit. A GRT idén egy Formula4-est állított rajthoz a grobnik-i pályán, mely 1978-ban nyitotta meg kapuit és házigazdája a FIA CEZ Formula3 Bajnokságban is jegyzett Croatia Prix -nek, valamint korábban a MotoGP jugoszláviai motorkerékpár-nagydíjának is otthont adott már.

A GRT versenyzője már a pénteki szabadedzéseken igyekezett mindent kihozni az autóból, s a csapat mérnökeivel és szerelőivel megtalálni a legoptimálisabb beállításokat, hiszen szombaton már egy időmérő után rögtön verseny következett a kivételesen tikkasztó hőségben. A kvalifikáción ugyan nem sikerült a legjobb helyről rajtolnia, a szombati versenyen azonban nem sok kellett volna, hogy megelőzze riválisát, így végül a Formula4-esek között másodikként ért célba.

Vasárnap aztán fordulta a kocka. A jó beállítás, a korábbi versenytapasztalatok, a pálya ismerete győzelemhez segítette a Gender Racing Team versenyzőjét a rijekai tengerparttól kicsit odébb, a hegyekben fekvő pályán. Berta Benjáminnak sikerült pole pozícióból rajtolnia az F4-esek között, de a Formula3-masok mezőnyétől sem sokkal maradt le az élmezőnytől, gyengébb autója ellenére. Így pozitív élményekkel távozott a csapat és a versenyző is ismét a horvátországi versenyhelyszínről. – Az idei hétvége sokkal jobban sikerült a tavalyinál, mivel már sokkal nagyobb tapasztalatom, rutinom van az autóval – összegzett a FIA CEZ Zone Trophyban, a TopJet2000-ben és a hazai bajnokságban is versenyző Berta Benjámin, aki szerint mindez a hasznára vált.

Remélhetőleg további pályafutása során rendkívül hasznosan kamatoztathatja majd az ezen a pályán utóbbi két évben megszerzett számos tapasztalatot is.

Fotó: Gender Racing Team

– Boncz Elek –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…