2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Újabb csúcsdöntés várható a „Keményben”

Újabb csúcsdöntés várható a „Keményben”

Jövő hét végén már tizenkilencedik alkalommal rendeznek Miskolcon úszóversenyt a Víz Világnapja tiszteletére. Az előzetes jelentkezések alapján a Kemény Dénes Városi Sportuszodában – az utóbbi országos erőpróbákhoz hasonlóan – ismét részvételi csúcsra, 400-nál több indulóra számítanak a házigazdák.  
Az esemény részleteit ismertető szerdai sajtótájékoztató résztvevőit elsőként Deák Bárdos Mihály, a rendező MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. szakmai vezetője üdvözölte, aki röviden beszámolt a verseny 1997 óta íródó történetéről.
Hölcz Péter versenyigazgató, a B.-A.-Z. Megyei Úszó Szövetség főtitkára elmondta, hogy március 21-22.-én 32 versenyszámot kínálnak a béka korcsoporttól (2009-es születésűek) a felnőttekig besorolt résztvevők számára.
 Évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés a verseny iránt, a mai napon például Kaposvárról jelentkezett be egy 35 tagú küldöttség – hangsúlyozta Hölcz Péter. – A viadal nemzetközi jellegét nagyváradi, kassai, poprádi, pozsonyi, ungvári sportolók adják meg. A  nevezési határidő vasárnapi lejártáig biztosra vehető, hogy megdöntjük a tavalyi 400 fős részvételi rekordot.
A vízért is úsznak
Sallai Ferenc főszervező, a társrendező Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezetének alelnöke egyebek mellett elmondta: amikor 19 évvel ezelőtt elhatározták, hogy a szakmai konferenciák mellett úszóversennyel is megemlékeznek a Víz Világnapjára, abból indultak ki, hogy már az óvodás korú gyerekek is ott vannak a medencében, így a víz megóvására való nevelés a legtermészetesebben történik, amely egy egész életre meghatározza viszonyukat a vízhez, a természethez. A versenyzők ezen a két napon nemcsak a vízben, de a VÍZ-ért is úsznak.
   A 18 éven át főszervező dr. Fázold Ádám fáradhatatlan munkájának köszönhetően folyamatosan fejlődő verseny történetének legutóbbi mérföldkövét az jelentette, hogy tavaly a Tisza mellett, a Duna vízgyűjtőjére is kiterjesztettük a rendezvényt, Bécsből, és Pozsonyból is hívtunk versenyzőket – hangsúlyozta Sallai Ferenc. – Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, az ÉRV Zrt., a MIVÍZ Kft. és a Borsodvíz Zrt., és három éve a Magyar Úszó Szövetség által támogatott, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága figyelmét is felkeltő eseményre készítettünk egy 16 oldalas, szakmai- és hasznos információt tartalmazó kiadványt, melyet minden résztvevő megkap.
Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetőjétől megtudhattuk, hogy a cikluszáró verseny miatt március 21-én, szombaton és 22-én, vasárnap a  Kemény Dénes Városi Sportuszoda a nagyközönség számára zárva lesz, az ebből adódó esetleges kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek