2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Új tulajdonos a DVTK -nál

Június utolsó napján a DVTK jövőjéről folytatott tárgyalásokat Miskolcon Káli Sándor polgármester, Baranyi Sándor a labdarúgó csapatot üzemeltető gazdasági társaság tulajdonosa, és Wicha József vállalkozó. Mint ismeretes a miskolci városvezető által kezdeményezett akkori megbeszélésen Baranyi Sándor tulajdonos bejelentette, hogy  a SZEVIÉP kivonul a diósgyőri labdarúgásból.

Az elmúlt időszak egyeztetései után pénteken pont került arra a szerződésre, melynek értelmében a DVTK-t eddig üzemeltető Baranyi Sándor érdekeltségébe tartozó két cégtől, a Szeviép Zrt.-től és a Biztonsági Üzem Kft.-től a tulajdonrész a miskolci önkormányzat többségi tulajdonába tartozó  Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. tulajdonába kerül.

Nagy Béla a DSM Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: addig kívánják átmenetileg működtetni a diósgyőri labdarúgást, amíg nem érkezik egy mindenki számára elfogadható befektető, aki a 100 éves centenáriumát jövőre ünneplő egyesület anyagi biztonságát hosszútávon rendezni tudja. Az új tulajdonos képviselője – első intézkedéseként –  Aczél Zoltánt nevezte ki a DVTK edzőjének.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek