2024. 04. 16. kedd

Csongor
1 EUR 394 HUF
1 GBP 462 HUF

Új támogató a DVTK Jegesmedvéknél

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. is támogatja a jövőben a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapatát. Kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk, ahol szó esett a célokról és az együttműködés hátteréről is.

Mint ismert, a Szerencsejáték Zrt. a DVTK labdarúgó csapatát a 2015/2016-os szezontól kezdődően a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül központilag is támogatja. A jövőben pedig közvetlen módon partnere lesz a diósgyőri női kosárlabda és a felnőtt férfi jégkorong csapatnak is.

– Ennek a mostani megállapodásnak előzményei is vannak, mert évek óta támogat bennünket a Szerencsejáték Zrt. – kezdte Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke. – Most egy teljesen más kategóriába lépett az együttműködésünk. Biztos vagyok abban, hogy a személyes kötődésen kívül, ezért ebben nagy szerepe van annak is, hogy a csapat elért ide, ahol most van. Ma már a DVTK családon belül a jégkorong meghatározó szerepet tölt be. Olyan sikereket értünk el jégkorongban – különösen az elmúlt tíz évben, amióta a fedett csarnok megépült -, amelyek már régen túllépték a város, illetve a régió határait. Ma már országos jelentőségű a magyar jégkorongban a csapat, és a magyar jégkorong is nemzetközi szintű lett. Mindent összevetve a miskolci jégkorongnak megvan a súlya és a szerepe a sportéletben. A magyar válogatott az A-csoportban szerepel idén, ennek apropóján a másodikak lettünk az Év sportolója díjátadó gálán az Európa bajnokságra kijutó labdarúgó válogatott mögött. Így minden szempontból úgy gondolom, hogy folytatódik a jégkorong sikeres útja. A DVTK Jegesmedvék ezzel a támogatással új célokat tűzhet ki maga elé, az előző kiírásban mind a három sorozatot megnyertük. Idén is első helyen állunk a tabellán, remélem, hogy sikerül megnyerni a bajnokságot, először DVTK színekben. Nagyon köszönöm, hogy ez a megállapodás létre jött, szeretnék mindennap itt ülni egy sajtótájékoztatón, mert ez azt jelentené, hogy minden nap új támogatót jelenthetek be. Gyűlnek a szponzoraink és remélem, hogy minél többen jönnek el a rájátszás mérkőzéseire. Hiszem, hogy a szurkolók kemény meccseket láthatnak majd,és a lelátó ismét megtelik, mint múlt héten a MAC ellen.

– A szerencséért meg kell dolgozni – tette hozzá Dr. Zsiga Marcell. – A DVTK Jegesmedvék megdolgoztak a sikerért mind a tavalyi, mind pedig az idei évben, azért, hogy kiérdemeljék egy-egy szponzor bizalmát. A Szerencsejáték Service Non-profit Kft. elkötelezett amellett, hogy méltányos szerencsejáték lehetőséget kínáljon a fogadók és a szerencsejátékok felé nyitottak iránt. Emellett, a nyereségünk jelentős részét visszafogatjuk a magyar egészségügy, kultúra és sportélet támogatásába. A tavalyi év elején érkezett Egri úr megkeresése hozzám, hogy a korábbi évek támogatását próbáljuk szinten tartani. Azt kértem, egy picit várjunk, mert lehet, hogy más célokban és lehetőségekben is tudunk gondolkodni. Ez idő alatt megnyerték a Mol Ligát és a Magyar Kupát is, amellyel megmutatták, hogy érdemes bennük hosszú távon is gondolkodni. Jelenleg is vezetik a bajnokságot, ezért nem volt kérdés, hogy emelt szintű támogatásban fognak részesülni. A DVTK Jegesmedvék sikerét nem csak az országban, hanem külföldön is elismerik. Mindenki hallhatott arról, hogy a csapatot szívesen látják az osztrák bázisú EBEL vagy a szlovák bajnokság háza táján. Sok sikert kívánok ahhoz, hogy ez a szakmai fejlődés töretlen legyen, és minden álmuk teljesüljön. A támogatás 2016. december 31-ig tart, és valamivel több, mint bruttó 17 millió forintot jelent.

– A csapat nevében szeretném megköszönni, hogy a Szerencsejáték Zrt. hozzá tud járulni a csapat sikereihez, segítséget tud nyújtani abban, hogy elérjük a céljainkat – mondta el Somogyi Balázs. – Dunaújvárosból érkezve örülök, hogy sikerült egy olyan csapathoz kerülni, mint a DVTK Jegesmedvék, amely olyan támogatókat tudhat maga mögött, hogy a társaság stabil működése biztosított. Örülök, hogy ide kerültem, és hogy ekkora az érdeklődés a csapat iránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek