2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Új pályán futhatnak a „Szarvasűzők”

Új pályán futhatnak a „Szarvasűzők”

A 26. Bosch-Szarvasűzők országos váltófutóverseny április 9-én kínál remek megméretési lehetőséget a sportbarátok számára. Az Eger-Miskolc közötti, 83 km-es, nyílt viadalt idén új pályán rendezi meg a Miskolci Egyetem Atlétikai és Futball Club (MEAFC). Az érdeklődőknek nem árt sietni, hiszen a nevezési határidő március 13., vasárnap!

A versenyen  ebben az évben három kategóriát hirdettek meg a házigazdák. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB) minimum 8, maximum 12 fős, legalább 3 hölgy tagot is számláló, egy felsőoktatási intézményt képviselő csapatok vetélkedhetnek. Az Open-kategóriába szintén 8-12 tagú váltók nevezhetnek. Itt semmiféle megkötés nincs, így baráti társaságok, sportegyesületek, céges-, vagy intézményi csapatok egyaránt szerencsét próbálhatnak. Az 5 fős csapatok kategóriája szintén teljesen nyílt, bárki jelentkezhet. Az egyetlen kikötés, hogy egy női futónak is szerepelnie kell ebben a váltóban.
A mezőny tagjai Egerből a borsodi megyeszékhelyig futnak. A teljesen új pálya és a vele együtt járó 800 méteres szintkülönbség leküzdése után, a befutóemberek a  Miskolci Egyetemen kijelölt célban fejezik be a 83 km-es versenyt. A Bükki Nemzeti Park befogadóképessége korlátozott, de az időben nevező csapatok tagjai a hevesi megyeszékhely történelmi belvárosából a bükk-vidéki kövek panorámájának díszletei között feljuthatnak a csodálatos Bükk-fennsíkra, majd a festői Nagymezőn és Bánkúton át, a 200 éves Újmassai Őskohót érintve a Csanyik-völgy Királyasztalon érhetik el Miskolcot. A zárószakaszra idén a Hősök teréről lódulnak majd neki az utolsó futók. A futóélményt a változatos szakaszok, az utánozhatatlan „Szarvasűzők”-hangulat és az egyedülálló természeti környezet teszi teljessé.
A kategória győztesek Szarvasűzős vázát kapnak az érem mellé, a 2-3.helyezett érem- és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. Az abszolút győztes egy évig viseli a „Bükk-fennsík legfürgébb futói”címet. Minden szakasz leggyorsabb versenyzőiből összeállítják a „Dream Team”-et, akik értékes tárgyjutalmat vehetnek át a tészta-partyt követő esti eredményhirdetésen.
Nagyon fontos információ, hogy nevezni március 13-án, vasárnapig lehet a www.szarvasuzok.hu honlapon, ahol a részletes versenykiírás, az új útvonal is megtalálható.
Bővebb információt kérni, vagy személyesen nevezni a szervező  MEAFC-nál is lehet, az Egyetemi- körcsarnok, 10. sz.  irodájában, ahol Molnár Eszter (tel.: 70/466-713870/466-7138) várja az érdeklődőket. További kapcsolatfelvételi lehetőség a sportiroda@uni-miskolc.hu e-mail címen, vagy a www.facebook.com/szarvasuzok oldalon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek