2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Új elnökséget választott az Ózdi FC

A klub előző vezetésének lejárt az öt esztendős mandátuma, ezért kellett összehívni az ilyenkor szokásos tisztújító taggyűlést. A Városi Sportcsarnok éttermében előbb dr. Török Béla értékelte az elmúlt időszak történéseit. Mint mondta: a felnőtt csapatot tekintve az NB III-as bajnokságban nem sikerült azt a fejlődést elérni, amit szerettek volna.

Az utánpótlás tekintetében viszont kézzelfogható a megkezdett munka eredménye. Elég, ha csak arra utalunk, hogy a fiatalok közül négy korosztály is szerepel a magyar labdarúgás második vonalában, és az elmúlt fél évtizedben nem telt el úgy egy bajnokság, hogy valamelyik ózdi csapat nem állt volna a dobogón.

Dr. Török Béla megköszönte azoknak a támogatását, akik segítették a klub működését, de azt is hozzátette, hogy Ózdon manapság a sport finanszírozására partnereket találni rendkívül nehéz. Az Ózdi FC eredményesen pályázott, ám a költségvetés döntő többségét továbbra is az önkormányzat biztosítja. A közgyűlésen ezután új elnökséget választottak. A titkos szavazás után továbbra is bizalmat szavaztak dr. Török Bélának, helyet kapott a klub irányításában a korábbi edző, id. Albert Csaba is. Szintén tag lett az elnökségben Dancsok László, Kirchknopf András és Sóskuti János is. Az új felállású klubvezetés azonban nem öt évre vállalta el a feladatot. A bizonytalan finanszírozás miatt egy féléves első ciklust tűztek maguk elé, de dr. Török Béla hangsúlyozta: ha ezalatt bárki nyugodt szívvel átvenné a klub irányítását, akkor átadják a feladatot. Az Ózdi FC felnőtt csapata jelenleg az NB III Mátra-csoportjában a 14. helyen áll, 14 ponttal, tehát a tavaszi idény a bennmaradás szempontjából rendkívül fontos lesz a klubnál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…