2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ugye nem adod fel?!

A 24. TAXI4 Mikulás Rally-val véget ér a 2020-ra kiírt Országos Rally Bajnokság. Készülődnek az emberek az év végi ünnepekre. Így tettem én is. Nincs karácsony karácsonyfa nélkül. Ezért kitől mástól, ha nem Dudás Gergő barátomtól szerezhettem volna be a karácsonyfának valót, egybekötve egy rövid találkozóval.

A megfelelő fenyőfa kiválasztás nem egyszerű dolog, de Gergő profi volt ebben is, mint az eddigi ralis pályafutásában. Felfigyeltem arra, hogy milyen alázattal foglakozik a vevőivel, milyen igényes a munkájával. Pikk-pakk kiválasztottuk a fenyőfát és már indultunk volna is haza amikor Dudi átírta az itinerünket és meghívott a párommal a „Nana” nevű  Pizzériázójába Komáromba. Az volt a tervünk, hogy megkóstoljuk a saját kezével elkészített kemencés pizzáját. Nem szabadkoztam, kocsiba be, bisztróba el. A Pizzériázóba belépve egyből megcsapta az orrunkat az épp készülő pizza illata, de ami ettől is feltűnőbb volt, az hogy Dudi 2019-es ORB Bajnok Mitsubishi EVO IX. versenyautója nagyméretű képe fogadott bennünket. Nem tűzállóban, viszont tüzes körülmények között láthattuk pizzalapáttal a kezében. Amíg elkészültek, elbeszélgettünk az élet dolgairól.

A szomorún végződő Miskolc Rally után rengetegen keresték meg és bíztatták. Úgy láttam Gergőn, hogy nem akasztotta még szegre a tűzállót, sőt nyomon követi a ralisport eseményeit.

A kemence melegsége, a szerető sporttársak odafigyelése, a szurkolók rajongása örömmel tölti el Dudit. Ő most úgy érzem, kidolgozza magából a történteket. Jól érzi magát ebben a közegben is. Itt kicsit tud meditálni is, ki tudja kapcsolni az agyát. Tóth Zsolti nem állt meg vele az ORC Bajnoki címmel, ő ORB Bajnokot szeretett volna idővel faragni Gergőből.

Szó esett a „háttérmunkásokról, barátokról is”, az egész szervizcsapat önzetlen támogatásáról is. Szabó Krisztián „Tián-ról” is beszélgettünk, aki nem csupán csak beült mellé navigálni, hanem óriási támaszt nyújtott neki a versenyautón kívül is, minden egyes megtett méteren.

Fontos megemlíteni, hogy a partnerek sem hátráltak ki mögüle. Papp Gyuriból fogadott bátyus lett, aki szintén pátyolgatja Dudi lelkét. Gergő nem szeretne más kategóriában versenyezni, mint eddig ment. Kudarcként érné meg, ha kategóriát váltana. Ő nem visszafelé lépdel, csak előre! „Csak jobb, csak bal!” mondaná Tóth Zsolti neki. Csak előre, sugallja Papp Gyuri is neki Tiánnal, és sok más sporttársával egyetemben!

Fájdalmas a múlt. A mai napig nem tudja felfogni, ami történt. A sok-sok szeretetnek, támogatásnak nagyon örül, amit kap a történtek után.

A beszélgetésünknek az illatos pizza elkészülte vetett véget.

Egy kérdésem maradt a végére:

Dudi, ugye nem adod fel?!

Fotó: Hajóka SportFotó

– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek