2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tovább bővül a Miskolci Olimpiai Reménységek Program

Tovább bővül a Miskolci Olimpiai Reménységek Program

 Az országban egyedülálló, 2018 szeptemberében elindított Miskolci Olim-piai Reménységek Program (MORP) eddigi tevékenységéről, illetve a sportolóknak nyújtott szolgál-tatások bővüléséről is szó volt azon a május 9-én, a Városházán megtartott sajtótájékoztatón, ahol a program két új tagját is bemutatta a város polgármestere, Dr. Kriza Ákos és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A fiatal sportolóknak példaképekre, ikonokra van szükségük. A Miskolci Olimpiai Reménységek Program tagjai ilyen példaképet jelentenek a még pályafutásuk elején járó gyermekek számára. A 2018 szeptemberében 7 sportág, 10 versenyzőjével elindított programhoz április elején két új sportoló, Gergely István felnőtt világbajnoki 5. helyezett para-vívó és Büki Ádám felnőtt szakági Európa-bajnoki 6. helyezett, téli Universiade-induló, magyar bajnok biatlonos és sífutó csatlakozott. Velük együtt már 12 sportolónak biztosít Miskolc olyan hátteret, amivel több nemzetközi versenyre juthatnak el, ahol a szükséges kvalifikációs pontokat gyűjtögethetik. A program egyébként nyitott, bárki jelentkezhet, csatlakozhat, aki megfelel a szakmai kitételeknek és sportági szakszövetsége is indokoltnak látja fel-vételét.
A MORP résztvevői havonta folyósított ösztöndíjban (45.000 Ft/hónap), a Decathlon szponzori támo-gatásában (évi 60.000 Ft összegű sportszervásárlás, valamint egyéni sportszer beszerzési igények segítése) és városi sportlétesítmények (uszoda, konditerem, atlétikai centrum) díjmentes használatában részesülnek. (a Programról részletes háttéranyag csatolva)

A miskolci önkormányzat által kitalált és elindított programmal elsődlegesen az a közös célunk, hogy egészségesek legyünk, amihez a sportolás az egyik legfontosabb terület – hangsúlyozta dr. Kriza Ákos. – Ahhoz, hogy a város lakosai, beleértve természetesen a fiatalokat is, megfelelő körülmények között tudjanak sportolni, igyekszünk minden feltételt biztosítani. Sportinfrastruktúránk fejlesztésének ré-szeként szinte minden sportlétesítményünk megújult, és gyarapodtunk egy modern objektummal is, a Miskolci Atlétikai Centrummal. Nem állunk meg ezen az úton, további fejlesztéseket tervezünk a vizes és jeges sportok tekintetében, valamint a Népkertben található városi sportcsarnokot is szeretnénk modernizálni.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke példaértékűnek nevezte, ahogy Miskolc városa kiemelt és különleges lehetőséget kínál tehetséges sportolói számára. – A sport imázsnövelő tényező, a sikerek hozzájárulnak Miskolc ismertségének, elismertségének emeléséhez. Bízom benne, hogy a 2020-as tokiói nyári olimpián és paralimpián, továbbá a 2022-es pekingi téli olimpián ott lehetnek a programban részt vevő miskolci sportolók is. Kívánom, hogy a legtöbbet tudják kihozni magukból és elérjék céljaikat, dicsőséget szerezve ezzel maguknak, egyesületüknek, városuknak! A magam részéről nagyon büszke vagyok, hogy Gergely István személyében para-sportoló is csatlakozhatott ehhez a nemes kezdeményezéshez.
Az első körben csatlakozott sportolók közül jó néhányan megtisztelték jelenlétükkel az eseményt. Guzi Blanka, a Swimming Penthatlon Club öttusázója, junior korosztályos magyar bajnok, Eb és Vb érmei mellett tavaly a lézer-run szakág egyéni junior, a mix-váltó tagjaként felnőtt (!) világbajnoka elmondta, számára nagyon fontos a sport és jóleső érzéssel tölti el, hogy Miskolc városának szintén fontos ez a terület. – Az anyagi támogatás pszichésen is sokat segített nekem, a Decathlon-utalvány pedig lehetővé tette, teszi, hogy olyan sportfelszereléseket is meg tudjak vásárolni, amelyekre ezt megelőzően nem volt lehetőségem. Az első hat hónapról nagyon pozitívan tudok nyilatkozni, bármilyen kérdésem, kérésem volt, a mentorálásnak köszönhetően igyekeztek mielőbb segítségemre lenni. Az új szolgáltatások sokat segítenek majd a regenerálódásunkban, ami nélkülözhetetlen a további sikerekhez felé vezető úton. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én is tagja lehetek a programnak.
A sajtótájékoztató befejező részében dr. Kriza Ákos és Szabó László a program két új tagjának, Gergely Istvánnak és Bükki Ádámnak átadta az erről szóló oklevelet, valamint Miskolc Megyei Jogú Város és a Decathlon Miskolc Áruház ajándékait.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – Vértes Rallye 2021, 2021. augusztus 27-29. Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   Lángi Attila és Veres Gábor ki…
A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban. Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum