2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Több száz néző az Országos Kettes Fogathajtó Fedeles Bajnokságon a Balogh-Liget Lovas Klubban

Több száz néző az Országos Kettes Fogathajtó Fedeles Bajnokságon a Balogh-Liget Lovas Klubban

2011. március 26-án került megrendezésre a III. Országos Kettes Fogathajtó Fedeles Bajnokság a Balogh-Liget Lovas Klubban, a Miskolc melletti Szirmabesenyőben. A szombati versenyen 26 induló volt és két neves, világ és országos bajnok is bemutatót tartott. A bajnokság alatt a Balogh-Liget fedeles lovarda zsúfolásig megtelt nézőkkel.

Az Országos Kettes Fogathajtó Bajnokságon két csoportban versenyeztek az indulók. Az A, illetve B csoportban, összesített eredmény alapján Ifj. Fekete György a Nyíregyházi Főiskola versenyzője győzedelmeskedett. A második helyezett Kovács Zsófia, Siófoki LK és a harmadik helyezett Galambos Nándor, Lovasbarátok Egyesülete Füzesgyarmat versenyzői lettek.

A C csoport első helyezettje Magyar Zsolt lett, a Kálló Földgép LE színeiben. A második ifj. Fróna Antal, Hajdúböszörményi DHFK SE és a harmadik Matuz Sándor, Gútiker Lovas Hagyományörző Egyesület versenyzői lettek. A mostani verseny a hazai fedeles versenyszezon záró eseménye volt. A következő fedeles idény ősz végén kezdődik majd.

A március 26-án 10 órától induló verseny két fordulóban zajlott, melyeket két bemutató színesített. Ezeket a bemutatókat Dobrovitz József, világversenyeken résztvevő és többszörös országos négyes-fogathajtó és Ifj. Dobrovitz József, országos póni négyes-fogathajtó bajnokok tartották.

Az Országos Kettes Fogathajtó Fedeles Bajnokságot és ezt az egyedülálló versenyformát a Balogh-Liget Lovas Klub indította útjára 2009-ben, mint az Északkelet-magyarországi Régió egyetlen fedeles lovardája. Később csatlakoztak hozzá a Nyugat-magyarországi és Közép-magyarországi Régiók.

A Balogh-Liget Lovas Klub 2003 óta van jelen a szirmabesenyői Király-hegyen, mint az Északkelet-magyarországi Régió egyetlen fedett lovardája. A Ligetben Lovas Oktató Báziscentrum működik, amely a gyerekek és felnőttek elméleti és gyakorlati lovas oktatásával foglalkozik, emellett kiemelten foglalkozik a testi és szellemi fogyatékos gyerekek lovas terápiájával.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek