2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tizenhat érmet hoztak Tamperéből a Miskolci Sportiskolás úszók

Tizenhat érmet hoztak Tamperéből a Miskolci Sportiskolás úszók

A Miskolci Sportiskola úszószakosztályának küldöttsége – a két testvérváros közötti három évtizedes sportbaráti kapcsolatnak  köszönhetően – idén is részt vehetett Tamperében, a Martti Ollgren Emlékversenyen, melyről nem kevesebb, mint 16 éremmel tértek haza.

 A fennállásának idén 100 éves  jubileumát ünneplő  T.A.T.U Tampere Úszó Klub által szervezett erőpróbán hat sportolóval, valamint Sajgó László vezetőedzővel és Tóth Gábor Mátyás edzővel képviseltette magát a Miskolci Sportiskola. Esztián Petra sajnos útközben lázas beteg lett, így ő nem állhatott rajtkőre Finnországban.

–        A várakozásoknak megfelelően teljesítettek a sportolók, helyenként egészen jó úszásokat mutattak be, egyéni csúcsokat értek el, ami biztató a szezonra nézve – mondta hazaérkezésüket követően Sajgó László. – Kiemelkedő Fazekas Ádám teljesítménye, aki 14 évesen is képes volt érmeket nyerni az open kategóriában. Külön öröm mindannyiunk számára, hogy 16  medál megszerzésével tudtuk öregbíteni a miskolci úszósport hírnevét külföldön is. Köszönöm a szívélyes vendéglátást is magában foglaló lehetőséget a csapat, továbbá kollégám nevében a Sportiskola vezetőségének és Hölcz Péter szakosztályvezetőnek!

Eredmények

Női open kategória:

50 m mell: 1. Vécsei Réka

100 m vegyes: 1. Vécsei Réka

200 m gyors: 1. Vécsei Réka

100 m mell: 2. Vécsei Réka

200 m mell: 2. Vécsei Réka

100 m hát: 2. Vécsei Réka

Férfiak, open kategória:

200 m pillangó: 2. Fazekas Ádám

100 m pillangó: 3. Fazekas Ádám

2005-2006-os kcs.:

50 m gyors: 1. Fazekas Ádám, …3. Tulipán Bence

50 m hát: 1. Fazekas Ádám

50 m pillangó: 1. Fazekas Ádám, 2. Tulipán Bence

50 m mell: 2. Fazekas Ádám

2007-2008-as kcs.:

50 m gyors: 1. Léport Milán

50 m pillangó: 1. Léport Milán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…