2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tisztújító közgyűlésre készül a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség

Tisztújító közgyűlésre készül a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség

Új elnököt is választhatnak a tagok

December 16-án tisztújító közgyűlést tart a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség – adta hírül a Szentendre VSE. A közgyűlést Dudok Károly, jelenlegi elnök írta ki. A szakszövetség tagjai a következő 5 éves ciklusra elnököt, elnökségi tagokat és felügyelő bizottsági tagokat is választanak.

Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség tisztújító közgyűlésén a napirendi pontok között szerepel az elnökségi tagok, az elnök, valamint a felügyelő bizottság megválasztása is. Előfordulhat, hogy új elnököt is választanak a következő öt éves ciklusra.

A szavazásra jogosult sportszervezeteknek legkésőbb a közgyűlés megkezdésének időpontjáig írásban be kell jelenteniük az elnökségnek azt a személyt, aki a szavazati jogot gyakorolja. A bejelentést a közgyűlés helyszínén is meg lehet tenni. Amennyiben a tagot nem a törvényes képviselője képviseli, úgy a meghatalmazottnak legalább teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással kell rendelkeznie. A tisztújításra december 16-án 10 órától a vecsési Hotel Stáció Wellness & Conference szállodában kerül sor.

A Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség a muaythai (muaj thai, thai boksz) sportág hazai működését irányító szervezet. Célja az amatőr és profi versenyzők összefogása, támogatása, a sportággal kapcsolatos versenyek, bajnokságok rendezése és lebonyolítása, valamint a sportolók nemzetközi szereplésének elősegítése. 2017-ben a muaythai először szerepelt teljes jogú résztvevőként a Világjátékokon, és innentől egyre nagyobb elismertsége lett. Sőt, a 2024-es párizsi olimpián már teljes jogú sportágként szerepelhet.

Az elmúlt években több világversenyt szeretett volna rendezni a Muaythai Szakszövetség az IFMA égisze alatt, azonban az erőfeszítések mindezidáig nem vezettek eredményre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…