2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tiszaújvárosban gálázott a magyar utánpótlás

Tiszaújvárosban gálázott a magyar utánpótlás

A tiszaújvárosi 19. MOL Petrolkémia Triatlon Nagyhét mai, MOL Napján először a Magyar Utánpótlás Gála résztvevői mérték össze tudásukat.

A délutáni ITU Triatlon Világkupa pályáin és díszletei között hazánk legjobb 16-16 gyermek és serdülő korosztályos ranglista helyezéssel rendelkező versenyzői csatázhattak.
A 12-13 éves korosztályhoz tartozókra 250 méter úszás, 7,5 km kerékpározás és 2,4 km futás várt. A lányoknál  picit borult a papírforma, hiszen nem a legelőkelőbb helyen jegyzett debreceni Dobi Lili, hanem a Veresegyházáról érkezett Ferencz Janka lett az első.
Az azonos korú fiúknál a debreceni Kovács Gyula nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából. A kerékpározás során összeverődött hetesből ritmust váltva a futáson, megnyerte a versenyt.
A 14-15 éves korcsoportba tartozó serdülők 500 métert úsztak, 12,5 km-t kerékpároztak és 3,6 km-t futottak.
A lányok versengésében a bringázás során tizenhárman együtt tekertek, így, mint általában, ezúttal is a futásra maradt a döntés. 1200 méter teljesítése után már a tiszaújvárosi  színeket képviselő Bóna Kinga haladt az élen, aki a folytatásban is ellenállhatatlannak bizonyult és magabiztos sikert aratott.
A fiúknál a debreceni Dobi Gergő nem cifrázta a dolgot, kerékpározás közben otthagyta a többieket és egyedül érkezett meg a váltózónába, ám a futás során nem tudta felvenni  a győztes  újbudai Szentpétery Patrik tempóját és végül  ötödikként végzett.
Az érmeket és az első nyolc helyezettnek a TRI-Shop.hu által felajánlott ajándékokat dr. Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, az eseménysorozat egyik fővédnöke és Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója adta át a pódiumon.
(Részletes eredmények a www.evochip.hu oldalon.)
A  21. ITU Triatlon Világkupa mai női és férfi döntőjének élő közvetítése a Sport2 csatornán 15.30, illetve 17 órakor kezdődik.
A 12. ETU Triatlon Junior Európa-kupa női döntője 13, férfi fináléja 14 órakor veszi kezdetét Tiszaújvárosban.
A 21. ITU Triatlon Világkupa legjobb 30 női versenyzője 15.45-kor, míg a legjobb 30 férfi sportoló 17.10-kor áll a rajthelyre Tiszaújvárosban, a Dísztó partján.

Szűcs István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek