2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tim Gábor vezeti a bajnokságot az első hétvége után

Tim Gábor vezeti a bajnokságot az első hétvége után

Új bajnokság, új idény, új kihívások. Az RCM Cup idén startolt, új márkakupa Magyarországon. Az autók ismerősek lehetnek, ezek a Suzukik régebben a Suzuki Kupában mentek, de a télen egy új sorozatba fogtak a szervezők, leválva a régi bajnokságról. Az autók erősebbek lettek (1500 cc) és új bodykittet kaptak. Új a gumiszállító is érkezett, mely a régebbinél egy keményebb, de tartósabb keveréket hozott a sorozatba.

Ezekkel az újdonságokkal, és persze az ellenfelekkel kellett megküzdenie Tim Gábornak, akit az Apex Racing Team nevezett a sorozatba. A cél természetesen a bajnoki cím elhódítása, bár azt is tudja a csapat és a pilóta is, hogy nagyon nehéz lesz ezt véghezvinni, hisz a régebbi évek legjobb kupás pilótái gyűltek össze a sorozatban.

Az első hétvégére a Hungaroring-en került sor, mely hétvége a Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság, és az FIA Kelet Európa Kupa állomása is volt egyben. Gábor az időmérésen a második helyet szerezte meg szakadó esőben, mellyel elégedett volt, hisz a ‘ring-en a második hely sokszor jobb pozíciót jelent az első kanyarban.

Az első versenyre már felszáradó pályán került sor. Tim Gábor már az első körben átvette a vezetést, és próbált elszakadni üldözőitől. Ez részben sikerült, hisz közel 1 mp-es előnyt autózott ki, melyet a leintésig próbált megtartani. A második helyen Nagy Dániel és a harmadik Hatvani Bálint végig közel volt hozzá, de előzési kísérletig nem jutottak. Így az első futamon szoros, de fair küzdelemben megnyerte az első RCM Cup versenyt.

A verseny után a dobogósok nyilatkoztak:

A vasárnapi második futamra az első nyolc helyezett megfordítva került a rajtrácsra, így Tim a nyolcadik helyről rajtolt. Az első kanyarban kialakult kakaskodást kihasználva, hamar fellépett az ötödik helyre, és fokozatosan lépkedett előre, egészen a második helyig. Itt azonban megtorpant, az élen álló Csuti László minden erejét összeszedve védekezett, egyértelmű volt, hogy segít ezzel csapattársának, Nagy Daninak, hogy felérjen Tim Gáborra.

Ez sikerült is neki, így Nagy elment Tim mellett, igaz Tim is megelőzte Csutit, akit nem sokkal később Hatvani is kifékezett. Így kialakult a szombati hármas boly a mezőny elején, Nagy Dani vezetett Tim és Hatvani előtt. Hat körön át tartott az ádáz csata, Tim Gábor nem talált tiszta előzési lehetőségeket, Hatvani pedig a kivárásra autózott.

Az utolsó körben Nagy megcsúszott, és Tim kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és beugrott Nagy mellé. Két kanyaron át tartott az adok kapok, mely végén Tim Gábor kisodródott a pályáról, Hatvani pedig elment mellettük.

A sorrend a célig már nem változott, Hatvani Bálint megnyerte a futamot, ám nem sokkal később kizárták hiányos felszerelés miatt. Így Nagy Dániel nyert Tim Gábor előtt. Bajnokságot Tim Gábor vezeti pontazonossággal Nagy Dani előtt. A bajnokság már most hétvégén folytatódik, hisz az RCM Cup az FIA WTCC betétprogramja lesz a Hungaroring-en.

A második verseny utáni nyilatkozatok, később Hatvanit kizárták:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek