2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tim Gábor nyerte a Magyar Erally Országos Bajnokságot R2-ben

Tim Gábor nyerte a Magyar Erally Országos Bajnokságot R2-ben

Tim Gábor 2018-ban és 2019-ben is lemaradt a Rally2 bajnoki címéről, főként a sorozatos műszaki hibák miatt. Azonban ami a valóságban nem sikerült, összejött a virtuális térben. A többszörös bajnok pilóta megnyerte az MNASZ által kiírt Magyar ERally Országos Bajnokság R2-es kategóriáját.

A koronavírus járvány okozta helyzet miatt az MNASZ létrehozta a Magyar Erally Országos Bajnokságot és az induló pilótákat a valós kategóriáikba sorolta. Tim Gábor így a Dirt Rally 2.0-val futó sorozatot R2-es autóval teljesítette, természetesen maradt a már megszokott típusnál, egy Opel Adam R2-t terelt végig a négy versenyből álló sorozaton.

Minden verseny 12 szakaszból állt és összesen négy héten át tartott a bajnokság. Tim a négy futamból kettőt megnyert, kétszer második lett és végül behúzta a bajnoki címet.

Az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy rajthoz állok a bajnokságban, akkor még a Dirt Rally 2.0 meg sem volt nekem. Az első versenyen még minden új volt számomra, elég nagy hátrányban lettem második. Aztán fokozatosan vettem fel a ritmust és jöttem rá a játék titkaira. ifj.Fogarasi Attilával végig nagyot küzdöttünk, de végül sikerült legyőznöm az utolsó verseny hajrájában. Nagyon izgalmas volt! Gratulálok mindenkinek aki teljesítette a sorozatot, köszönöm a szervezőknek, hogy így összehozta a valós mezőny tagjait. Remélem hamarosan már a valós pályákon találkozunk! – foglalta össze Tim Gábor.

A bajnokság lezárulta után még egy Allstars sorozat is hátravan, ahol már az összes kategória együtt áll rajthoz. Ismét négy helyszín vár majd a pilótákra. Ezen a sorozaton is rajthoz áll Tim Gábor, de ezúttal már WRC autót fog terelgetni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek