2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Tilos pörgetni, az asztalt megmozdítani

Tilos pörgetni, az asztalt megmozdítani

Tilos pörgetni, az asztalt megmozdítaniSportemberek csocsója Miskolcon

Miskolcon, közelebbről Hejőcsabán június 30-án, és július 1-jén rendezték meg az Első Miskolci Csocsóversenyt. A Holcim Épitők Sporttelepének tornacsarnokába az ország minden tájáról száz fiatal érkezett, hogy összemérje tudását, s az érdeklődőknek bemutassa: hogyan lehet a csocsót szabályosan, intelligensen játszani.

– A mi játékunkat csakis szigorú szabályok szerint lehet játszani – mondta el az „R” Magazin munkatársának Nyitrai Róbert főszervező. Tilos például a bábuk pörgetése, az asztal elmozdítása, rángatása. Meccs közben nem szabad megjegyzéseket tenni a játékosoknak egymásra, pláne nem kiabálni. Cigarettázni szintén tilos, az pedig főbenjáró bűnnek számítana – de ilyesmi nálunk elképzelhetetlen – ha valaki, mondjuk egy söröskorsót, tenne az asztalra vagy mellé. Nemzetközileg lefektetett előírások vonatkoznak a kezdésre. Szintén szabályozott, mi számít érvényes gólnak, mi faultnak, hányszor és meddig szabad időt kérni.
A verseny nem füstös kocsmában, hanem a tornacsarnokban zajlott, külön erre a célra kifejlesztett asztalokon, és versenylabdákkal. A vitás esetekben hivatalos bíró döntött. A játékosok különböző kiegészítőket használtak a jobb teljesítmény érdekében. Ilyen volt a teniszezésből ismert csocsós gripp és kesztyű is.
Albók Erika, Szendei Petra, Virág Antal és Kmetty Sándor, mint „vegyes mixes” bemelegítő meccsen mérték össze tudásukat még a vérre menő verseny előtt.
A helyezettek díjazásban részesültek. Ez a verseny jelentette a Miskolci Csocsó Egyesület megalakulásának időpontját, egyben felkészültek a közeljövőben megrendezendő ausztriai világbajnokságra.
Szendei Petra, aki a szegedi egyetem média szakos hallgatója, jó eséllyel indulhat majd Ausztriában. Ő ugyanis már szerzett egy világbajnoki címet csocsózásban.

Szöveg, kép: U. J.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…