2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Terepfutó „Aranyos” lányok!


A Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szervek Országos Terepfutó Bajnoksága a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében Tatabányán került lebonyolításra.

A sportrendezvényen az elmúlt időszak legnagyobb számú mezőnye indult, az országból 46 rendvédelmi szerv küldte el 404 versenyzőjét!

A rendezők a tatabányai Turul Emlékmű körüli erdős területen nehéz, de terepfutásra valóban alkalmas, puha talajú pályát jelöltek ki. A több napos esőzés miatt félő volt, hogy sáros, csúszós lesz a pálya, de a szervezők jó kapcsolatot alakítottak ki az „időjárás-felelőssel”, így a versenyt ideális körülmények között tudták lebonyolítani. A gyenge szél és a néha előbújó nap kifejezetten jót tett a terepnek és a versenyzőknek is egyaránt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői a rendkívül nagy létszámú és igen erős mezőnyben remekül helytálltak és értékes pontokat szereztek.

Az idei bajnokságon a legkiemelkedőbb eredményt a női nyílt kategória (4000 m) versenyzői érték el. A 64 fős, népes mezőnyben az Ali Dóra, Kis Alexandra és Szűcs Judit Anett összetételű Borsod-Abaúj-Zemplén megyei trió megnyerte a csapatversenyt, így a lányok a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel!

A korábbi versenyek alkalmával borsodi versenyzők még nem büszkélkedhettek ilyen eredménnyel, hiszen ezt a korosztályt általában a rendészeti szakközépiskolák és a főiskola fiatal versenyzői nyerték meg.

Jó teljesítményt nyújtottak a meghosszabbított távon (3000 m) a női II. korcsoport versenyzői is. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szabó Piroska, Szabadosné Kormos Mariann és Prókai Mária alkotta csapat a 14. helyezést szerezte meg.

Igazi csemegét ígért a férfi nyílt kategória (6000 m), ahol olyan versenyzők indultak, akik akár nemzetközi szinten is jegyzett eredményre képesek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapat két újonca, Szalánczi Zoltán és Jónás István jó eredménnyel teljesítette a korántsem könnyű, dimbes-dombos pályát és szereplésükkel hozzájárultak a 11. helyezéshez. Dicséretes Téti Gábor 16. helye, aki a csapat részére is pontszerző volt.

A férfi II. korcsoport (4000 m) versenyzői alkották a legnépesebb mezőnyt. Ebben a futamban 90 fő állt rajthoz a korántsem egyszerű, embert próbáló pálya teljesítéséhez. A dr. Lövey István, Kovács Máté és Kállai Zoltán alkotta borsodi csapat tagjai a középmezőnyben végeztek.

A férfi III. korcsoport (3000 m) igazi csemegét ígért, hiszen itt nem csak a versenyzők életkori határát, de a távot is változtatták, így a mezőny tagjai nem ismerték egymást.

A Béres József, Lukács Ferenc és Oláh Péter összeállítású csapat, derekasan küzdött és végül a 14. helyen végeztek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei versenyzők az összesített pontversenyben az elmúlt évhez hasonlóan a 10. helyezést szerezték meg, melyhez a csapatversenyben szerzett pontok mellett jól jött Ali Dóra egyéni 5. és Kis Alexandra egyéni 7. helyezése is.

A csapat tagjai:

Nők: Ali Dóra (Tiszaújváros Rk), Kis Alexandra (Kazincbarcika Rk), Szűcs Judit Anett (Miskolc Rk), Szabadosné Kormos Marianna (Miskolc Rk), Szabó Piroska (Kazincbarcika Rk), Prókai Mária (Miskolc Rk),

Férfiak: Téti Gábor (MRFK), Jónás István (Ózd Rk), Szalánczi Zoltán (Tiszaújváros Rk), Kovács Máté (Tiszaújváros Rk), Dr. Lövey István (MRFK), Kállai Zoltán (MRFK), Béres József (MRFK), Lukács Ferenc (MRFK), Oláh Péter (Kazincbarcika Rk).

Fotó: a dobogón balról: Ali Dóra, Kis Alexandra, Szűcs Judit Anett

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek