2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Tenisz, Roland Garros: Czink búcsúzott

Tenisz, Roland Garros: Czink búcsúzott

Tenisz, Roland Garros: Czink búcsúzottCzink Melinda két játszmában kikapott hétfőn a német Julia Görgestől a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában, így nem jutott be a legjobb 64 közé. A viadal honlapja szerint az első játszmában csak későn talált magára a világranglistán 58. magyar: első játékát 0:4 után nyerte, s bár 2:5-re még feljött, 28 perc alatt a WTA-rangsorban 77. riválisé lett a szett. A folytatásban 3:3-ig együtt haladtak a felek, ekkor azonban Czink elvesztette az adogatását, s innen már nem volt visszaút. Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért): női egyes: Julia Görges (német)-Czink Melinda 6:2, 6:3.

A másik főtáblás magyar, Szávay Ágnes vasárnap bejutott a 2. fordulóba, ahol a 19. helyen kiemelt orosz Nagyja Petrovával találkozik majd.

Vegyes érzelmekkel beszélt balsikerű hétfői bemutatkozásáról és idei teljesítményéről Czink Melinda. „Tény, hogy idén még csak három meccset nyertem, ugyanakkor jobban teniszezem, mint valaha, csak ez sajnos nem jön ki – nyilatkozta az MTI-nek. – Az a gond, hogy a kudarcoktól leépítettem magam, nem álltam pozitívan a játékhoz, nem dolgoztam fel megfelelően a vereségeket. Merev vagyok, és félek megütni a labdát. Rontás és rontás között is van különbség, ha 120 km-rel túlütöm a labdát, akkor még örülök, is, mert legalább megütöttem. De ha csak a háló aljába tolom, mint ma is sokszor, azzal sehova nem jutok.”

A világranglista 58. helyén álló Czink kifejtette: az ő stílusa a támadásra épül, amiben sok a hibalehetőség, és ez nem is fog változni, csak több nyerő ütésre van szüksége.

A megoldásról Czink – aki párosban a spanyol Arantxa Parra Santonja oldalán indul a Roland Garroson – közölte, továbbra is pozitívan kell továbbmennie, és hinnie magában. „Sokan segítenek, otthonról is kapok támogatást, és tudom, hogy ha túljutok ezen a gödrön, akkor erősebb leszek, mint valaha.”

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…