2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Teljes a Tennis Classics mezőnye

Idővel minden titokra fény derül, nincs ez másként az idei Tennis Classics esetében sem. Ugyan a meghívásos férfi verseny fellépőinek névsorát már korábban nyilvánosságra hoztuk, ám az, hogy ki lesz a beharangozott páros bemutató mérkőzés negyedik tagja, eleddig nem volt ismert. A verseny lebonyolítási rendje szerint a két férfi elődöntő vesztese a zseniális Mansour Bahramival és egy meglepetés játékossal kiegészülve ad páros bemutatót.

A szervezők ugyan a meghívásos férfi verseny fellépőinek névsorát már nyilvánosságra hozták, ám az, hogy ki lesz a beharangozott páros bemutató mérkőzés negyedik tagja, eleddig nem volt ismert. Gyakran felmerül a jogos kérdés, hogy vajon miért nem szerepel hazai teniszező a Tennis Classics-on? A Tennis Classics alapelve, hogy kizárólag olyan játékosok lépnek fel, akik világszínvonalon űzik, űzték a teniszt, ez pedig a szervezőket nehéz feladat elé állította.

Egészen idáig. Babos Tímea azonban tett arról, hogy teljes jogú tagja lehessen a bombaerős mezőnynek. Női éljátékosunk idén új szintre lépett, állandó páros partnerre lelt Kristina Mladenovic személyében és az eredmények láttán nemcsak a rajongók, hanem az egész teniszvilág elismeréssel csettintett.

Az évet remekül kezdve döntőztek Sydneyben, majd Párizsban és Monterreyben, Kuala Lumpurban pedig már nem találtak legyőzőre. Az ellenfelek is kezdtek felfigyelni Timiékre, akinek az igazi nagy kiugrás a tenisz szentélyében Wimbledonban jött össze. A magyar tenisztörténelem első női wimbledoni döntőse Cincinnattiben folytatta remeklését ahol ismét a fináléba jutott Mladenoviccsal. Timi a világ legszűkebb elitjének tagja lett, a világranglista 14-ik helyig jutott és most, a szezon megkoronázásaként végre a hazai közönség előtt is pályára lép.

„Nagyon hosszú és nehéz év volt az idei, elképesztő, mennyi mindenen mentem keresztül, hatalmas sikereket értem el, jól fog esni egy kis szórakozás a Tennis Classics közönsége előtt. Évek óta rendszeres látogatója vagyok a Tennis Classicsnak, csak a tavalyi maradt ki. Eddig csak a lelátóról élvezhettem a programot, de most, hogy a világ legjobb férfi teniszezőivel együtt léphetek pályára, hatalmas motivációt jelent nekem.” A mezőny tehát teljes, méghozzá úgy, hogy a hazai teniszrajongók végre ismét magyar játékost is ünnepelhetnek a gálán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…