2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Tegyünk együtt csodát Kimlén a III. Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztiválon!

Tegyünk együtt csodát Kimlén a III. Szigetközi Sárkányhajó Sport és Gyermek Fesztiválon!

Sárkányhajózással mosolyt varázsolni egy beteg gyermek arcára


Csodalámpás önkéntesek és támogatók ülnek sárkányhajóba a hétvégén a Győrhöz közeli Kimlén, hogy megmutassák, összefogással a hihetetlennek tűnő gyermekálmok valóra válhatnak, s ezzel egy-egy kisbeteg arcára mosolyt varázsolhatnak. A súlyos beteg gyerekek kívánságait immár 13 éve teljesítő Csodalámpa Alapítványt a Kimlei Sárkányok Vízisport Egyesület hívta meg a már harmadik alkalommal szervezett hétvégi családi fesztiválra.

A kétnapos rendezvényen a kicsik és a nagyok is találnak igazán szórakoztató programot, a sárkányhajó futamok mellett gyermekeknek és felnőtteknek szóló koncertek, vidám vetélkedők – mint például asszonycipelő próba -, bábszínház, homoképítő verseny várja az odaérkezőket. A hétvégi mulatság ideje alatt folyamatosan értékes nyeremények várnak azokra, akik tombolajegyet vásárolnak. Az így befolyt összeggel a fesztivál szervezői és résztvevői a Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatják, s közösen váltják valóra több beteg gyermek álmát, legyen az autós ágy, kerti hinta vagy éppen búvárkodás. A csodalámpások és a támogatóik közösen azt szeretnék, ha a gyermekek a kívánságuk teljesülésével olyan támogató élményben részesülnének, mely visszaadja a magukba vetett hitüket és reményt ad nekik a gyógyuláshoz.

A kimlei program részletei a következő linken érhetőek el: http://www.szsf.hu/

Csodalámpa Alapítvány

A Csodalámpa Alapítvány életet veszélyeztető betegségben szenvedő, 3-18 év közötti gyermekek egy-egy kérését teljesíti országszerte önkéntesei és támogatói segítségével. Az évente közel 270 teljesített kívánság jelentős része tárgy – játék baba, hinta, kerékpár -, de van olyan gyermek, aki szeretne a számára addig elérhetetlen helyre – állatkertbe vagy éppen Harry Potter-túrára – menni vagy olyat tenni, amit csak álmában remélt – tűzoltókkal együtt menteni, hőlégballonon utazni. A legemlékezetesebb kívánságteljesítések mégis azok, amelyek kapcsán a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel találkozhatnak, mint például Johnny Depp, Arnold Schwarzenegger, Hosszú Katinka. Az összes eddig teljesített közel 2900 kívánság fényképes beszámolója a www.csodalampa.hu oldalon olvasható.

www.csodalampa.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek