2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

Gyuszóval beszélgettem.

Opel Astra OPC, Citroen C2 R2 Max, és egy Lada 2107 pilótaülésében koptattad a gumikat váltott navigátorokkal.

A sajnos rövidre sikerült 26. HELL Miskolc Rally-vaé kezdődött a 2020-as Rally évad Tamás Gyula számára. Őszinte Részvétünk Tóth Zsolt családjának.

Az Eger Ralin Fajder Kata navigált neked, ahol sajna az utolsó gyorson búcsúztatok a kategória helyről. Mi is történt?
– Üdvözlök mindenkit! A szerviz után, ahogy kimentünk a második körre, meghibásodott a szervónk, így anélkül teljesítettük a második kört. Emiatt csúsztunk le a kategória helyről.

Az I. Pálháza Ralin ami a II. Rally Hungary ERC futammal egy időben zajlott már Ábel László mondta neked az itinert. Itt M-Heros Team Kft. színeiben indultatok már. Itt csak két gyors adatott meg nektek. Átbeszélő problémátok is volt sajna. Miért búcsúztatok ideje korán a versenytől?
– Helyesbítek, nem ért véget a versenyünk, mivel le tudtunk jönni a gyorsról és a szervizben orvosolták a hibát. Nullásként tudtuk teljesíteni a versenyt.

Következett a 24. TAXI4 Mikulás Rally Sztrakon Bence navigálásával. Ez egy murva verseny lett volna számotokra. Ez sem úgy alakult, ahogy szerettétek volna. Ideje korán fejeztétek be. Miért is?
– Sajnos a technika nem állt mellettünk, így a Mikulás rally-t nem tudtuk befejezni egy szenzor meghibásodása miatt.  

A Mikulás Rally után már az FRT.HU Kupán csapattál Bencével. 14 versenyzőből az előkelő ötödik helyen végeztetek. Itt a kiskunlacházi repülőtér aszfaltján terelgetted a Citroen C2 R2 Max-ot. Ennyire tetszett a verseny, hogy ilyen szép eredményt értetek el?
– Nem mondanám túl szép eredménynek. Az FRT-re tesztelni mentünk, hogy a fiúk tudják orvosolni a Mikulás rally-n adódott problémát.

A karácsonyi ünnepek levezetéseként a Kakucs Ringet választottátok. Hadra fogtátok a Citroent és a Lada 2107-es versenyparipátokat is. Itt a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán vettetek részt. Két autóval koptattátok az aszfaltcsíkot. Hogy éreztétek magatokat?
– A Kakucs Ring-et buliversenyként fogtuk fel, ezért is vittük magunkkal a jó öreg zsigulit.
Ezúton szeretnék sikerekben gazdag, boldog újévet kívánni minden rajongónak és versenyzőnek. Nagyon reméljük, hogy jövőre folytatjuk tovább!

Fotó: Hajóka SportFotó
– Hajósi Miklós –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek