2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Táborozások után indul a triatlonos versenyszezon

Táborozások után indul a triatlonos versenyszezon

Az utolsó, ciprusi,majd horvátországi edzőtáborozások, a hazai utolsó „simítások” után lassan a különböző versenyek jelentik a fő elfoglaltságot a Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzői számára.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub válogatott sportolói közül négyen, Mátyus Lili,  Putnóczki Dorka, Lehmann Bence és Lehmann Csongor március végén fejezte be Cipruson, Larnakában kéthetes, valamennyi sportág (úszás, kerékpározás, futás)  gyakorlására kiválóan alkalmas válogatott edzőtáborozását, melyet a teljes felkészülési ciklus zárása miatt egy héttel még megtoldottak. A tiszaújvárosiak hazaérkezésüket követően, Húsvét előtt részt vettek a válogatott kötelező felmérő versenyén. Debrecenben az úszás és futás szerepelt a programban, melyen az említett négy versenyző egyaránt kiválóan teljesített. Rajtuk kívül az idei ifjúsági olimpiára (Buenos Aires)  készülő Sinkó-Uribe Ábel is nagyszerűen helytállt.
Lehmann Bence ezt követően az alapozást lezáró, úgynevezett „inger-versenyként”, rajthoz állt Egyiptomban, Sharm El Sheikh-ben, a felnőtt sprint távú Afrika-kupán. A győzelmet a pécsi színekben versenyző, a tavalyi tiszaújvárosi felnőtt világkupát is megnyerő Bicsák Bence szerezte meg, míg a másik Bence az előkelő 11. helyen zárt.
A Héraklész-válogatottban helyet kapó Bóna Kinga, Tóth Anna és Sinkó Uribe Ábel április 3-13. között a horvátországi Medulin-ban gyakorolhat. A többiek hazai környezetben tréningeznek tovább, illetve duatlon viadalokon vesznek részt, mellyel párhuzamosan az érettségire is fókuszálniuk kell néhányuknak.
Lehmann Bence április 15-én, a spanyolországi Melilla városában rendezendő olimpiai távú Európa-kupával kezdi meg ténylegesen az idei versenyszezont.
Az első hazai triatlon versenyt a május 19-20-án, Tiszaújvárosban megrendezendő  XXVII. Tisza Triatlon jelenti, melynek keretében a klubcsapat országos bajnokságot és egyéni ranglista versenyt is megrendezik.  Ezt követően Putnóczki  Dorka és Lehmann Csongor „belekóstol” a felnőtt Európa-kupa idei mezőnyébe, Lehmann Bence pedig Cagliari-ban világkupázik majd. Június 30-július 8. között pedig jöhet a XX. Triatlon Nagyhét Tiszaújvárosban, ahol idén is lesz junior Európa-kupa és felnőtt világkupa, sok-sok hazai versenyzővel.
Fotó:
Lehmann Bence (balról) jól versenyzett az Afrika-kupán.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Ritmus ASE támogatott párosának, a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc párosnak az idei Mitropa győzelmeit jelentik a címben szereplő számok, ugyanis a Vel…
BORSOD RACE MEDIA KFT. – Vértes Rallye 2021, 2021. augusztus 27-29. Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   Lángi Attila és Veres Gábor ki…
A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban. Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a…

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum