2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF

Szűcs Lajos Emlékverseny Kazincbarcikán

Az egykori neves borsod megyei súlyemelő, Szűcs Lajos emlékére már negyedik alkalommal rendeztek viadalt Kazincbarcikán. A kiemelt nemzetközi versenyen közel negyvenen léptek dobogóra.

Az indulók létszámát meghatározta, hogy szigorú szabályok alapján ezen a versenyen csak minősített súlyemelők állhattak rajthoz. Két magyar válogatott kerettag is érkezett a versenyre, egyikük az ózdi Nagy Nikoletta, aki megnyerve saját súlycsoportját aranyéremmel távozhatott Kazincbarcikáról.
A nemzetközi vonalat ezúttal szlovák súlyemelők képviselték, mellettük 8 hazai csapat versenyzői küzdöttek a Nordox Kupán, a helyi klub 4 versenyzővel képviseltette magát.
– Színvonalas verseny volt, az elért eredmények pedig úgy alakultak, ami a versenyidény ezen részében várható volt – mondta a kiemelt versenyt követően Pátrovics Géza, a helyi klub vezetőedzője, aki egyben a Magyar Súlyemelő Szövetség kapitánya is. – A válogatottak a novemberi Párizsban megrendezendő kvalifikációs VB-re készülnek, teljesítményük a felkészülés jelen szakaszában elfogadhatónak mondható. Nagy Niki eredményének nagyon örülök, miután egy hosszabb sérülést követően lépett dobogóra, a Kazanyban 5. helyen végzett ózdi súlyemelőnő teljes gőzzel a novemberi világbajnokságra készül, ahol ismét olimpiai pontokért kell harcba szállnunk a kerettel – tette hozzá Pátrovics Géza.
A négy barcikai versenyző három arany- és egy bronzérmet szerzett, Bojti Vilmos és Baráth Zsolt a serdülők, Tóth Ádám pedig a felnőttek között győzött, míg Drótos Marcell a junior kategóriában lett harmadik helyezett.
A verseny díjait az 1972-ben olimpiai ezüstérmet szerzett Szűcs Lajos lánya nyújtotta át a súlyemelőknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek