2024. 10. 23. szerda

Gyöngyi
1 EUR 400 HUF
1 GBP 480 HUF
Kezdőlap » Hírek » Sport » Szűcs Lajos Emlékverseny Kazincbarcikán

Szűcs Lajos Emlékverseny Kazincbarcikán

Az egykori neves borsod megyei súlyemelő, Szűcs Lajos emlékére már negyedik alkalommal rendeztek viadalt Kazincbarcikán. A kiemelt nemzetközi versenyen közel negyvenen léptek dobogóra.

Az indulók létszámát meghatározta, hogy szigorú szabályok alapján ezen a versenyen csak minősített súlyemelők állhattak rajthoz. Két magyar válogatott kerettag is érkezett a versenyre, egyikük az ózdi Nagy Nikoletta, aki megnyerve saját súlycsoportját aranyéremmel távozhatott Kazincbarcikáról.
A nemzetközi vonalat ezúttal szlovák súlyemelők képviselték, mellettük 8 hazai csapat versenyzői küzdöttek a Nordox Kupán, a helyi klub 4 versenyzővel képviseltette magát.
– Színvonalas verseny volt, az elért eredmények pedig úgy alakultak, ami a versenyidény ezen részében várható volt – mondta a kiemelt versenyt követően Pátrovics Géza, a helyi klub vezetőedzője, aki egyben a Magyar Súlyemelő Szövetség kapitánya is. – A válogatottak a novemberi Párizsban megrendezendő kvalifikációs VB-re készülnek, teljesítményük a felkészülés jelen szakaszában elfogadhatónak mondható. Nagy Niki eredményének nagyon örülök, miután egy hosszabb sérülést követően lépett dobogóra, a Kazanyban 5. helyen végzett ózdi súlyemelőnő teljes gőzzel a novemberi világbajnokságra készül, ahol ismét olimpiai pontokért kell harcba szállnunk a kerettel – tette hozzá Pátrovics Géza.
A négy barcikai versenyző három arany- és egy bronzérmet szerzett, Bojti Vilmos és Baráth Zsolt a serdülők, Tóth Ádám pedig a felnőttek között győzött, míg Drótos Marcell a junior kategóriában lett harmadik helyezett.
A verseny díjait az 1972-ben olimpiai ezüstérmet szerzett Szűcs Lajos lánya nyújtotta át a súlyemelőknek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Irány a VB!
Beszélgetés Juráncsik Balázs Gokartversenyzővel, a 2024-s versenyei után és a RMCGF előtt.   Idén már a DD2-es kategóriában láthattunk. Ez …

További cikkek

Jubileumi trófeamustra
Hideg, de napsütéses idő fogadta az érdeklődőket Szelcepusztán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. jubileumi, 15. alkalommal megrendezett trófeamustráján, ahol a szarv…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp