2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Sztankovics Anna: két bajnoki arany Battáról

Sztankovics Anna: két bajnoki arany Battáról

A november 7-10. között Százhalombattán megrendezett felnőtt, rövidpályás úszó országos bajnokságon a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) színeit képviselő Sztankovics Anna két aranyérmet nyert (egyet országos csúccsal), míg Vécsei Réka öt döntőben volt érdekelt, ahol 4., 7., 8. helyezéseket ért el.

A szerdai nyitónapon Sztankovics Anna kiváló versenyzéssel, 1:06,42 perces idővel magabiztos sikert aratott a 100 m mell döntőjében. Ugyanitt klubtársa, Vécsei Réka 1:10,75 perccel a hetedik pozíciót érdemelte ki, aki 50 m gyorson B-döntőzött és a 4. helyen végzett.
A csütörtöki folytatásban Réka az ötödik legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 m vegyes esti döntőjébe, ahol 2:15,11 perccel a 7. pozícióban zárt, míg Anna 50 m pillangón a B-döntőig jutott, ahol 3. lett.
A harmadik napon Vécsei Réka a 200 m mell fináléjában volt érdekelve, ahol 2:28,63 perces idővel negyedik lett.
A verseny szombati zárónapján Sztankovics Anna 50 méter mellen már a délelőtti előfutamok során egyetlen századdal megdöntötte Hosszú Katinka 2014-es (30.66) országos csúcsát, ezt az esti programban további hattal megjavította 30.59 mp-re, mely újabb bajnoki címet jelentett számára. A döntőben ott volt Vécsei Réka is, aki 32,60 mp-el a nyolcadik helyet érdemelte ki.
Vécsei Réka – Jakabos Zsuzsanna mögött – a második legjobb idővel jutott be a 200 m gyors döntőjébe, ahol 2:04,98 perces idővel a 8. helyen zárt. Réka ezen a napon az 50 m háton is érdekelt volt, ahol 29,78 mp-es ideje a B-döntő 3. helyéhez volt elég.
Az MVSI edzői kollektívájának munkáját dicséri, hogy a fenti két versenyző eredményei alapján, a 34 egyesületet rangsoroló pontversenyben, melyet a Győri Úszó SE nagy fölénnyel nyert meg, az MVSI a 15. helyet érdemelte ki.

A BOON által készített fotón Sztankovics Anna és Sajgó László, az MVSI úszó szakosztályának vezetőedzője látható.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…