2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szombaton ismét megkergetik „Bonifácot”

Szombaton ismét megkergetik „Bonifácot”

Mint, ahogy 1991 óta minden évben, idén is – már 29. alkalommal – megrendezik a SZARVASŰZŐK elnevezésű országos váltófutóversenyt. A mezőny április 6-án, szombaton teljesíti az Eger és Miskolc közötti  83 km-es távot.

A viadal kabala állata „Bonifác”, a szarvas. Az esemény célja, hogy a csapatok futói, Egerből a Bükk-hegység csodálatos tájain keresztülfutva (több szakasz a Bükki Nemzeti Park területén, néhol 900 méter magasságot is átlépve) eljussanak a borsodi megyeszékhelyre. Az eredetileg egyetemi – főiskolai váltófutóversenyt az utóbbi években megnyitották a futótársadalom irányába, részben az általános érdeklődés, részben a már végzett, de „nosztalgiázni vágyó” egyetemisták kérései miatt.
A mintegy 80 csapatot felvonultató mezőny 10 órakor rajtol Egerben, a Dobó térről, innen Felsőtárkány – Hereg rét – Bánya hegyi elágazás – Rejtek – Bánya hegyi elágazás – Nagymező – Bánkút – Szentlélek – Őskohó – Királyasztal – Miskolc  lesz az útvonal, melyen 5 és 12 tagú váltók mérik össze tudásukat.
A 29. Bosch Szarvasűzők-váltófutóverseny kapcsán a Bánkút – Őskohó útvonalon 15.00-17.30 óra között futókra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.
A Miskolc  belvárosi szakaszán, a Hősök tere – Déryné u. – Kandia köz – Szemere Bertalan u. – Görgey Artúr u. – Csabai kapu – Jászi Oszkár út – Ifjúság út – Középszer utca – Szentgyörgy út – Miskolctapolcai u. – Egyetem út – Miskolci Egyetem, Miskolci Atlétika Centrum útvonalon 17.00-18.00 óra között kell forgalomkorlátozásra számítani. A női rajt 17.05-kor, a férfi rajt 17.20-kor lesz. A kerékpáros felvezetést a Miskolci Road Cycling Club (MRCC) sportolói biztosítják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek