2024. 04. 14. vasárnap

Tibor
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Szőke újra a dobogón

BOMBA! Racing Team – A Gyorsulás Ünnepe ’16, 2016. május 1.
Szőke Ákos – BMW E30

Egy nagyobb szünet után ismét rajthoz állt a váci Szőke Ákos. Az Országos Gymkhana Bajnokság ráadásul kedvenc futamával, a taszári Gyorsulás Ünnepével folytatódott, május 1-jén. A fiatal pilóta nagy tervekkel érkezett meg a somogyi rendezvényre, s ezek egy részét sikerült is megvalósítania. Szőke és a BMW E30 a Pro kategóriában dobogóra állhatott. Alig egy héttel a futam után pedig egy újabb szereplésre készül…

Szőke Ákos: Az már a márciusi AMTS-en is kiderült, hogy rettenetes ellenfeleim vannak idén a gymkhana mezőnyben, s mind komolyan felkészített versenygépekkel állnak rajthoz a bajnoki fordulókon. Egy-egy győzelemért, bajnoki pontért így még keményebben meg kell dolgozni, de ez sem tántorított el, Taszárra, A Gyorsulás Ünnepére is nyerési szándékkal érkeztem meg.
Már a szombati edzések során is látszott, hogy kicsit elszámoltuk magunkat, kevesebb abroncsot vittünk le magunkkal, mint kellett volna. Nem is emlékeztem rá, hogy a taszári reptér ennyire ette volna a gumit… Kicsit aggódtam is emiatt, hogy hogyan fogom így végigcsinálni a versenyt.
Lassan már hagyománynak tekinthető, hogy a verseny esőben kerül megrendezésre – az utóbbi pár évben ugyanis mindig eleredt az első a május 1-jei Gyorsulási Futamon. Pont ezért, a szervezők idén úgy döntöttek, előrébb hozzák a kvalifikációt és az éles fordulókat a tervezett időterv, nehogy elmossa a rendezvényt az eső. Sajnos nekünk így sem sikerült jól a kvalifikáció: elgumiztuk magunkat, s alul maradtunk Turóczi Árpáddal szemben, így számunkra hamar véget is ért a verseny. A Pro kategóriában azonban így is sikerült megcsípni a 3. helyet.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat most is, ez a rendezvény sosem okoz csalódást számomra. Rengetegen látogattak ki a rendezvényre, ami idén ünnepelte 10. születésnapját. Ez úton mi is gratulálunk, és köszönjük a szervezőknek, hogy évről évre ilyen fantasztikus programot, versenyt kínálnak nekünk.
A taszári derbi után nem pihenünk sokat, vasárnap ugyanis ismét szereplésünk lesz, és ismét Somogyban. A 6. Nagyatádi Tuning Találkozón & Szlalom Versenyen fogunk vendégeskedni, és szórakoztatni a közönséget a futamok szüneteiben. De nem csak egy „egyszerű” bemutatóra számíthatnak majd a nézők, hanem egy kis meglepetéssel is készülünk nekik!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek