2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Szőke Ákos OB és EB győzelme Taszáron

Szőke Ákos – BMW E30
Gymkhana Kings OB+EB, Gyorsulási Futam, Taszár, 2015. május 1.
Eddig is nagy kedvence volt Szőke Ákosnak a Gymkhana Országos Bajnokság taszári fordulója, de a 2015. május 1-jei futam után még jobban a szívéhez nőtt ez a rendezvény. A váci pilóta Somogyban hódította el idei első győzelmét Pro kategóriában és az abszolút értékelésben egyaránt. Diadala ráadásul nem csak az OB, hanem az Európa Bajnoki mezőnyben is elismert érdemelt.

Szőke Ákos: Nagyon jól sikerült a május 1-jei, taszári versenyünk, rengeteg élménnyel gazdagodtam ismét! Az égiek meghallgatták a kérésünket, s habár a döntő idejére erősen gyülekeztek a gomolyfelhők, az eső mégsem hullott le, kitartott a derbi végéig. A gumitaktikánkon így nem kellett változtatni, folyamatosan tudtam előrelépkedni azután, hogy a kvalifikáción a 7. pozíciót szereztem meg. Persze így sem volt azért könnyű dolgom, hiszen az ellenfelek most is igazán kitettek magukért, hatalmas küzdelmek árán tudtam csak megnyerni a Gymkhana Kings futamot. Ez az eredmény az Országos Bajnokság első helye mellett az Európa Bajnoki futamgyőzelmet is meghozta számomra.
A kocsi tökéletesen működött, és a szervizcsapat is maximális erőbedobással végezte a munkáját, amiért nagyon hálás vagyok! Emellett pedig külön köszönetet szeretnék mondani Györfi Katának, a Rádió Most Kaposvár műsorvezetőjének, akinek a jókívánsága most megtalált minket a versenyen, s így a mi szerencseangyalunkká lépett elő. Bízunk benne, hogy a hazai futamok mellett a nemzetközi megmérettetésekre kijutunk – főleg egy ilyen győzelem után –, de ez sajnos mind az anyagiak függvénye.
A taszári eredménynek köszönhetően át tudtam venni az összesített állásban a vezetést, mind kategória, mind pedig abszolút értékelés szintjén. A következő éles bevetésig még kell várnunk egy kicsit, de addig se töltjük tétlenül az időt. Jövő hét szombaton, május 9-én például, Nagyatádon vendégeskedünk majd, az 5. Nagyatádi Tuning Találkozó & Szlalom Versenyen, ahol előfutóként fogunk rajthoz állni, illetve egy bemutatót is tartunk majd, Herczeg Balázs „Mókus” stunt-rideressel karöltve. Rá következő héten pedig Rétságon koptatjuk majd az aszfaltot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…