2024. 05. 5. vasárnap

Györgyi
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szezonzárás felső léccel és csavarással

Szezonzárás felső léccel és csavarással

Bajnokként, feljutóként, bár vereséggel fejezte be a másodosztályú küzdelmeket a DVTK szombaton. Rövid értékelés, jól játszók, tanulságok és a hogyan továbbkérdése – Benczés Miklós vezetőedzővel beszélgettek a klubhonlapon.

 

A dvtk.eu weboldalon publikált interjú, mint majd a szövegéből is kiderül, a vasárnapi U19-es utánpótlás-mérkőzés közben, a diósgyőri stadion lelátóján készült.

– Nagyon kedves meglepetés volt, hogy az első húsz percben olyan nyomás alatt tudtuk tartani az Orosházát, mint ha az eredeti kezdőcsapatunk futott volna ki. Szép támadásokat tudtunk vezetni, a szokott rövid passzos játékkal. Majd húsz-huszonöt perc után érthetetlen módon stílust váltottunk, felívelgettük a labdákat, amiből már kevesebb helyzetünk alakult ki. Persze, még így is akadt, gondolok például az utolsó pillanatban Faggyas Milán felső leces kísérletére, amit bravúrosan védett a kapusuk.

– Szóval kihagyott lehetőségek folytán volt ok a csalódottságra.
– Engem az bosszantott inkább, hogy váltottunk a játékban, mondom, érthetetlen módon. Nem vállaltuk fel tovább az addigi bátor játékot. Ez felborította az eredeti elképzelést. A második félidőre, sajnos, a szünetben elhangzottakból – hogy felejtsük el ezt a felívelgetést, és álljunk vissza a saját stílusunknak megfelelő játékra – nem valósult meg semmi, ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Ezen a cserék sem változtattak.

– A honlap tudósításának olvasói kommentjeiben vita folyt, lehet-e bármilyen külső körülményekre fogni a váratlan vereséget.
– Igaz, hogy a pálya nem volt a legalkalmasabb a rövid passzos játékra, de ha közel félóráig tudtuk azt játszani, akkor mégiscsak elfogadhatatlan, hogy váltanunk kellett volna. Igazából nem az a bosszantó, hogy ha egy játékos nem tudja megcsinálni, amit megbeszéltünk, hogy ha hiba csúszik a játékába, inkább az, ha meg se próbálja… Sokkal bátrabb játékot várok a jövőben! Azoktól a játékosoktól, ugye, akik a kezdőcsapat közelében helyezkednek el. Mert amikor lehetőséget kapnak, akkor azzal illik élniük. De ennek ellenére voltak jó teljesítmények, azt sem szabad elhallgatni.
– Halljuk!
– Eperjesi nagyon jól játszott, végig. Budovinszky első félidei játéka nagyon jó volt, bár rajta érződött, hogy sok neki még egy egész mérkőzés, a második félidőben két bosszantó hibát is vétett, amiből gólt kaptunk. Viszont lőtt egy csodálatos szabadrúgásgólt. Sőt, volt még egy nagyon jó szabadrúgása, amit bravúrral hárított a kapus.
– Úgy tudom, az előbbi szituációt megelőzően kihívtad az oldalvonalhoz, beszéltél vele, ez miről szólt?
– Nem kellett megbeszélni, eddig is tudtuk, hogy ő jól rúgja a szabadrúgásokat, nyilván, eddig kevesebbet volt a pályán, most viszont megkapta a lehetőséget, élt is vele. Előtte csak azt kellett megkérdeznem, vállalja-e, mivel ketten álltak oda Gergővel (Gohér – a szerk.), mondta, ő rúgja, én meg mondtam, hogy a kapus nincs bemelegedve még, hiszen épp akkor állt be a kiállítás után, szóval a legfontosabb, hogy kaput találjon a lövés. Bejött: szépen elcsavarta. Szóval ő is az első félidőben jól játszott, ugyanígy az egész védelem. Ki volt még jó? Gohér Gergő a számára szokatlan szerepkört is jól oldotta meg. Radost is ki tudom emelni, nem csak annak kapcsán, hogy rendelkezésünkre állt, tehát sportemberi nagyságáról tett tanúbizonyságot (a kezdőkapusnak jelölt Tajti Norbert pénteken szenvedett sérülést, az akkor már szabadságra elengedett Ivan Rados azonnal jelezte, visszatér és játékra kész – a szerk.), de valóban jó teljesítményt is nyújtott. És hadd ragadjam meg itt az alkalmat, hogy Tajti Norbinak mielőbbi gyógyulást kívánjak mindnyájunk nevében.

– A most is jelenlévő piros-fehér vendégszurkolók ezúttal is ünnepelték lefújás után az övéiket, te is odamentél.
– Így van, szurkolóink láthatóan méltányolták a teljesítményt – mert azt mondom, összességében a vereség nem nagyon volt benne ebben a meccsben. Több helyzetünk volt, mint az Orosházának. Tehát a drukkereink ünnepeltek a mérkőzés végén, dacára hogy vereséget szenvedtünk, hiszen a legfőbb célunkat, hogy bajnokok lettünk, azt már elértük. Persze, megmutatkoztak a hibák, amiből tanulni kell; például döntetlen állásnál Bacsa Patrik egy olyan helyzetben nem lőtt kapura, amiből pedig gólt kellett volna hogy szerezzünk, és a következő kontrából kaptuk mi a gólt… Örvendetes ugyanakkor, hogy miután hazafelé átbeszéltem vele ezt a buszon, egy hasonló helyzetből, ugye, ezen a meccsen, amit most együtt nézünk, gólt rúgott. Tanult a saját hibájából. Fiatal játékosoknál a hullámzó teljesítmény, egy-egy rossz döntés még előfordul. Nem szabad őket ezért leírni. A kritikából pedig tanulniuk kell. Most gyönyörű gólt rúgott.

– Hogyan tovább? Ezzel a hétvégével vége az NB II-es szezonnak.
– Így van, nincs edzés a következő héten, kezdődik a rövid pihenés időszaka. (Kivéve természetesen az U19-es osztályozókon érintetteket – a szerk.) A 2011-2012-es elsőosztályú bajnokságra való felkészülés kezdetének kitűzött dátuma június 22.

B.A.

fotó: dvtk.eu – Hawk

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Eszter; Csabi a Rally Hungary-n
2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. Íme a nyilatkozatok a gyorsok után…

További cikkek