2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Szállj, csak ki ne pukkanj!

Szállj, csak ki ne pukkanj!

Szállj, csak ki ne pukkanj!Régóta kísérte ekkora várakozás a DVTK NB I-es labdarúgó csapatának tavaszi szereplését, mint most. A jelenleg kieső helyen álló gárdához régi-új edző került Tornyi Barnabás személyében, valamint kicserélődött szinte a teljes játékoskeret. Kemény kihívásokat hoz a tavasz.

A nézők éhesek a sikerre, hiszen a csapat évek óta többnyire az alsóházban tanyázik. A mérkőzésre járó fiatalok nagy része még kis gyerek volt az első Tornyi időszak sikereikor, Veréb Gyuriék aranykorszaka idején meg még nem is éltek.

A sikeres szerepléshez a feltételek hosszú idő után ismét adottak: népszerű edző, sok új, papíron jó játékos, boszniai edzőtáborozás, megújult stadion. Most már csak, hogy Tornyi Barnabást idézzük, a „tavasz tizenöt pillanatát kell sikeresen megvívni”. De amíg ez bekövetkezik, addig is történt egy s más az egyesület háza táján. Idén ünnepli ugyanis megalakulásának 100. évfordulóját a Diósgyőr, és ennek megfelelő volt a körítés is. Volt teremlabdarúgó torna, születésnapi buli a Városház téren az Irigy hónaljmiriggyel, emlékkiállítás a klub történetéből, koszorúzás a klubot megalapító Vanger Vilmos sírjánál. És jött a DVTK 100 című film. Szóval a felhajtás, a várakozások felkorbácsolása megtörtént, csak nehogy csalódás legyen a vége. Az eddig mutatott teljesítmény ugyanis nem győzte meg az edzőmérkőzésekre is közel 1000 főnyi kilátogató szurkolót. Félő, hogy egy lufi fújásának vagyunk tanúi, ami repülni szándékozik, már felszállt, csak ki ne pukkanjon.

 

Szállj, csak ki ne pukkanj!Rossz főpróba

Nincs könnyű helyzetben Tornyi Barnabás edző. Szinte teljesen kicserélődött a játékos keret, nagyon sokfelől érkeztek a játékosok egymástól eltérő futball kultúrájú országból, és eltérő edzettségi állapotban. Felkészülés közben több, valószínűleg kezdőemberként számításba vett játékos dőlt ki a sorból sérülés miatt. A gyenge edzőmérkőzések a legfanatikusabbakat is kezdi elbizonytalanítani. Jó úton jár a csapat? Az eddigi, többnyire alacsonyabb osztályban szereplő csapatok ellen játszott 8-10 mérkőzésből a bajnokság kezdetéig csak kettőt sikerült megnyerni. Meggyőzőbb játékra számított mindenki a magyar mércével mérten jó játékosok érkezése után. De ahogy mondani szokták színház nyelven, ha rossz a főpróba, majd jó lesz az előadás. A sorsolás sem kedvező a DVTK számára. Az első négy fordulóban a bajnokság éllovasaival kell játszani, ami a papírforma szerint nem sok pont begyűjtését ígéri. Mire ezeken a mérkőzéseken túl jut a csapat, félő, tovább nő a bennmaradásért folytatott küzdelemben a lemaradás a riválisokkal szemben. Mire a közép- és alsóosztályban helyet foglaló ellenfelek következnek, ellenük is megremeg majd a láb a kiesés veszélye miatt. Bárhogy is történjék, nehéz tavasz elé néz a csapat. Miskolc és környéke labdarúgást szerető közössége a csapat mellett van, sokat tud majd szurkolásával segíteni a piros-fehér kedvenceknek. Számukra „Csak a Diósgyőr” létezik. Ne kelljen csalatkozniuk! Pénteken a tavasz tizenöt pillanatának első állomása következik a bajnoki címvédő Debrecen otthonában.

 

-Sajó-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek