2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szakmai partnerség a Kubala-örökség ápolásáért

Szakmai partnerség a Kubala-örökség ápolásáért

2012. július 24-én sajtótájékoztatót tartott a Vasas Kubala Akadémia a II. FociFesztivál szervezőjével közösen, melynek során szakmai partnerséget jelentettek be. Az egész napos foci-fieszta egyik kiemelkedő eseménye, hogy méltóképpen állít emléket a hazánkban szinte elfeledett, a Barcelona játékosaként a 60-as  évek egyik  legnagyobb futballista-egyéniségének, Kubala Lászlónak.

A Pasaréti Sportcentrumban az egybegyűlteket a Vasas Kubala Akadémia vezetősége és a FociFesztivál szervezője, Szabó László fogadta. Közös bejelentésük értelmében a 2012. szeptember 1-én immár második alkalommal megrendezésre kerülő egész napos rendezvényt szakmai partnerként támogatja a Vasas Kubala Akadémia. Az eseményen részt vettek a Vasas -legendái is.

Az együttműködés különösen most aktuális. Idén 10 éve hunyt el minden idők egyik legkiemelkedőbb, nemzetközileg elismert labdarúgója, Kubala László, akinek születésének 85. évfordulóját is idén ünnepeljük. A kettős évforduló alkalmából a Vasas Kubala Akadémia nemzetközi utánpótlás tornával és szoborállítással emlékezett meg névadójáról a Vasas Fáy utcai sportcentrumában. A 2012 egészét átölelő megemlékezést folytatja tovább a II. FociFesztivál is. A Telkibe látogatók nem csupán a foci minden ágával ismerkedhetnek meg, de egy különleges meccset is megtekinthetnek, melyen Kubala egyik spanyol csapata, az Espanyol mérkőzik meg a Magyar Öregfiúk csapattal.

Rabatin József, a Vasas Kubala Akadémia társtulajdonosa elmondta, hogy örömmel állt az Akadémia a kezdeményezés mellé. A FociFesztivál kiváló lehetőség, hogy minél több gyerek megismerkedjen a mozgás örömével, a futball szépségeivel. A Vasas Kubala Akadémia a helyszínen szabadon látogatható edzésekkel, toborzóval és számos egyéb meglepetéssel várja az érdeklődőket. A kicsik és nagyok ezen a napon belekóstolhatnak az Akadémia szellemiségébe, a Vasas élő legendáival és edzőkkel találkozhatnak, beszélgethetnek az akadémistákkal.  A szülők pedig betekintést nyerhetnek abba, hogy milyen, szakmailag magasan kvalifikált stáb keze alá kerülnek a kubalás fiatalok, akiknek nemcsak sportteljesítményét, de szellemi fejlődését is folyamatosan figyelemmel kísérik az egységes szakmai irányítás alatt álló akadémián.

Az eseményen a Vasas élő legendái is részt vettek. Közülük Várady Béla, 36-szoros válogatott, olimpikon labdarúgó, az 1977-es Ezüstcipő nyertese elmondta, a Vasas Kubala Akadémián folyó szakmai munka nagy lehetőség a fiatalok előtt.  Ihász Kálmán, a Vasas legendás balhátvédje, az 1964-es tokiói olimpián győztes magyar válogatott tagja elmesélte, míg ők az utca porában rúgták a bőrt, ma már nemzetközi szintű háttér áll a jövő nemzedéke mögött, hogy segítse őket a fejlődésben.

Szabó László, a II. Focifesztivál főszervezője kifejtette az irányú reményét, hogy a tavalyi, hagyományteremtő FociFesztivál után idén még több, akár 4000 látogatója legyen a labdarúgás magyar ünnepének. A fesztivál célja a labdarúgás népszerűsítése, ezért a programot úgy állították össze, hogy azokon a család minden tagja jól érezhesse magát, a gyerekektől az idősekig. Kovács Zoltán, a II. Focifesztivál sportigazgatója elmondta,  különleges programokkal és világhírű vendégekkel készülnek arra, hogy a vakáció utolsó hétvégéjén szórakoztató, jókedvű futballünnepet varázsoljanak a Budapestről könnyen megközelíthető, modern és kényelmes Telki Edzőközpontba.

Az idén 85 éve született és 10 éve elhunyt Kubala László, a magyar labdarúgás történetének egyik legfényesebb csillaga volt. A II. FociFesztivál rá emlékezik a Kubala Kupával.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…