2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Szakadt ejtőernyővel vitték véghez a Rippel fivérek az újabb rekordjukat

Szakadt ejtőernyővel vitték véghez a Rippel fivérek az újabb rekordjukat

Megszületett a Rippel Kaqun Világrekord

Nagy nehézségek közepette, de megszületett Rippel Ferenc és Rippel Viktor újabb világrekordja. A felkészülés folyamán a Rippel Kaqun Világrekord Kísérlet próbáit egyetlen alkalommal sem sikerült végigcsinálniuk a fiúknak.

A mozgásművész-akrobata testvérpár elmondása szerint, eddig ez volt a legtöbb promlémával járó, illetve a legnagyobb költségigényű produkciójuk. A víziejtőernyővel előadott mutatvány során 20-40 méteres magasságban egyensúlyozva, Rippel Viktor tenyerén tartotta a kézen álló Rippel Ferencet, miközben a motoros hajó 65 km/órás sebességgel vontatta az ejtőernyőt. A horvátországi gyakorlásokat követően, a helyszínen tartottak próbákat a fiúk, azonban egyetlen alkalommal sem tudták hibátlanul véghezvinni a produkciót. Hirtelen széllőkésekkel kellett megküzdeniük, egyszer a hajó oldalának is nekicsapódtak. Előfordult, hogy Viktor keze beakadt a kötelekbe, ami miatt az egyik újját el is törte. Ferencnek a lábával történt hasonló, neki az egyik nagylábújja repedt el.

A főpróbán két alkalommal is a vízbe zuhantak mindketten, ezért csak a vízimentőknek és különböző biztosító csapatoknak (búvárok, tűzoltók, orvosok, vízirendőrök,) sikerült elpróbálniuk, hogy mit tegyenek, ha valami balul üt ki.

„Nem bánjuk, hogy még a főpróbán is vízbe zuhantunk, mert egy sikertelen főpróba után, egy sikeres világrekordban bízunk!” – nyilatkozta Rippel Ferenc.

A tiszafüredi szabadstrand partján összegyűlt több tízezres létszámú tömeg egy emberként buzdította a Rippel fivéreket. Az első másodpercekben úgy tűnt minden rendben van, ám hirtelen a vízbe estett az ejtőernyő, mint kiderült elszakadt, de újra megpróbáltak a magasba emelkedni vele. Végül sikerült nekik 2 perc, 52 másodperc és 14 századmásodpercig megtartaniuk a hajmeresztő kézenállást.

„Hihetetlen élmény volt! Kicsit feszültek voltunk az ejtőernyő szakadás miatt, de nem akartuk elhalasztani a világrekord kísérletet, már csak azért sem, mert a parton lévő tömeg lélegzet visszafolytva várta a fejleményeket. Újra felemelkedtünk, olyan magasra, hogy már nem hallottunk a partról a zenét, kiabálást. Ekkor felvettük a pozíciót, amit jó ideig tudtunk tartani Viktorral. Nagyon élvezetes volt végre bemutatni, amit éveken át terveztünk és gyakoroltunk. Köszönjük a népes szurkolótábornak a rengeteg biztatást!” – mondta Rippel Ferenc.

A fáradhatatlan testvérpár nem sok időt hagyott magának a pihenésre, hiszen már a Rippel Mozgásművészeti Tábort szervezik, Gyopárosfürdőn. A tábor a következő héten indul, a hivatalos megnyitó július 19-én lesz.

 

A fotókat készítette: Szekrényes István

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek