2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Sporthírek Mezőkövesdről

Kövesden az Újpest

Mezőkövesdre látogat az élvonalban szereplő Újpest FC labdarúgócsapata október 27-én. A település ad otthont a Magyar Kupa 4. fordulójában megrendezésre kerülő Bőcs KSC- Újpest FC találkozónak. A továbbjutás egy összecsapáson dől el, döntetlen esetén hosszabbítás, majd büntetők döntenek a győztes kilétéről. A mérkőzésre 1000 Ft-os egységáron lehet a belépőket megváltani és a bevételt teljes egészében a súlyos balesetet szenvedett bőcsi játékos, Szakszon Gábor megsegítésére ajánlják fel. Az összecsapás október 27-én szerdán 14 óra 30-kor kezdődik.

A győzelem elmaradt, a veretlenség megmaradt

REAC – Mezőkövesd Zsóry 1-1 (1-1)

Döntetlennel folytatta szereplését Mezőkövesd felnőtt labdarúgócsapata. A Ness Hungary NB II Keleti csoportjának 11. fordulójában a középmezőnyhöz tartozó fővárosi együttesnél vizitáltak Sivákék október 23-án. A találkozót nagy iramban kezdték a csapatok, amely helyzetekben, majd gólokban is megmutatkozott. A 21. percben egy szép támadás végén a bal oldalról érkező beadást követően Dancs kapásból kilőtte a kapu jobb alsó sarkát, így a kövesdi együttes hálója 475 percig tartó gólcsend után zördült meg ismét. A hazai találatra alig 10 perccel később góllal válaszoltak a dél-borsodi labdarúgók, amikor is Sivák 25 méterről megeresztett lövése vágódott nagy erővel a fővárosiak kapujába.
Fordulás után a dél-borsodi csapat játszott fölényben és Lakatos, Bene valamint Elek előtt is lehetőség nyílt a vezetés megszerzésére, de nem sikerült bevenni Mátyus János gárdájának a ketrecét. A jó iramú, változatos 90 perc végén a REAC is eldönthette volna a 3 pont sorsát, de a hazaiak lövése után a védőkről levágódott a labda, így pontosztozkodással ért véget a mérkőzés. A Mezőkövesd Zsóry öt győztes találkozót követően veszített pontot a bajnokságban. Sivákék 21 ponttal a 3. helyen állnak a táblázaton. Huszák Géza tanítványai legközelebb a Békéscsabát látják vendégül. A találkozót október 31-én, vasárnap 13.30-kor rendezik meg a Városi Sportpályán.

Elmaradt a bravúr

Mezőkövesdi KC – Pick Szeged 30-39 (12-18)

Magabiztos győzelmet aratott Mezőkövesden az ország egyik legjobb csapata. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 8. fordulójában nagyon jól kezdett a BL-ben is érdekelt csongrádi gárda. A mezőkövesdi Zubai Szabolcsot és Bajorhegyi Ádámot soraiban tudó vendégek állva hagyták Bécsiéket, a 8. perc végén 8-2-es szegedi vezetést mutatott az eredményjelző. Rosta István a rossz kezdést követően rendezte a csapat sorait. A félidő második felében feljavult az MKC, ennek köszönhetően 14-10-re felzárkóztak a hazai kézilabdázók. A játékrész utolsó perceiben ismét villant a tiszaparti gárda, így hat gólos fórral vonulhattak pihenőre Skaliczki László tanítványai.
A második játékrész elején felváltva estek a gólok. A kövesdi együttes becsülettel küzdött, de nem tudott feljebb zárkózni a jól teljesítő Bajorhegyiékre, sőt tíz perccel a lefújás előtt tízre nőtt a két csapat közötti különbség. A tiszaparti gárda magabiztos teljesítménnyel gyűjtötte be a győzelemért járó bajnoki pontokat. A remek hangulatú találkozó egyik legpozitívabb eseménye Fülöp Péter visszatérése volt, aki több mint egy év kihagyás után játszott tétmérkőzésen a kövesdi csapatban. Feketéék 8 forduló után a 9. helyen állnak a bajnokságban 5 ponttal. Az MKC legközelebb a Tatran Presov ellen lép pályára hazai környezetben október 30-án. A találkozót 18 órától rendezik meg a Városi Sportcsarnokban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek