2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Sportesemények megyénkben

Látott már Mikulást Lovas Parádén? Színes, érdekes, lovasbemutatókkal tarkított Mikulásnapot szervez a Balogh-Liget Fedeles Lovarda Szirmabesenyőben, melyre várják az óvodásokat, általános iskolásokat, a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket december 2-án délelőttre. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet megyénkben a következő programokat ajánlja figyelmükbe

December 2. 10.00 óra: Mikulás a Lovas Parádén (Szirmabesenyő Balogh-Liget Fedeles Lovarda)
Láttál már Mikulást egy Lovas Parádén? Most megnézheted a Balogh-Liget Fedeles Lovardában 2010. december 2-án 10.00 órától. Színes, érdekes lovasbemutatókkal tarkított Mikulásnapot szervezünk, melyre várjuk az óvodásokat, általános iskolásokat. és a fogyatékos gyermekeket és felnőtteket. Változatos Lovas Programok: Mikulás lóháton, pónifogatok gyerekhajtókkal, Lovas-ugró bemutató – 1,5 óra önfeledt szórakozás

December 4. 9.00 óra: Természetvédő Mikulástúra (Miskolc Majális-park) Sok szeretettel várja a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség valamennyi érdeklődő általános és középfokú oktatási intézmény tanulóját, pedagógusát, kísérő szüleit, tagszervezeteinek természetjáróit Természetvédő Mikulástúra programjára.
A program célja megyénk természeti értékeinek megismertetése, az erdők, az épített erdei környezeti értékek megóvására történő figyelemfelhívás.
Programként háromféle útvonalat kínálunk érdeklődőink figyelmébe, melyek mindegyikéhez túravezetőt biztosítunk. A túrák indulási helye minden esetben az 1-es busz Majális parki végállomásánál lévő Herman Ottó Emlékpark bejárata előtti parkoló.

December 7. 15.00 óra: Sportfotó kiállítás megnyitó ünnepsége (Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet). A novemberben amatőrök és profik számára meghirdetett sportfotó kiállításra több mint 100 fénykép érkezett, melyek szinte a teljes megyei sportági palettát ábrázolják. A kiállítás december 7-től december 31-ig 8.00-17.00 óráig látogatható.

December 10. 10.00 óra: Fogyatékos Sportolók Évzáró Sportgálája (Miskolc Teleki Tehetséggondozó Kollégium). Immár hagyományosan decemberben, a Fogyatékosok Világnapja környékén köszönti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége azokat a fogyatékkal élő gyerekeket, felnőtteket, akik a sport segítségével sikereket értek el 2010. évben. Nagyon fontos, hogy a mozgás, sportolás életük részévé váljon, segítsen a mindennapok problémáinak leküzdésében. Ebben az esztendőben több mint 50 díjazott kerül meghívásra a színes programokkal tarkított évzáró gálára.

December 10. 14.00 óra: Megyei Sportszövetségek Képviselete Ünnepi Közgyűlése (Miskolc Teleki Tehetséggondozó Kollégium). A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sportszövetségek Képviselete hagyományosan rendezi meg ünnepi közgyűlését és évzáró értékelését 2010. december 10-én a BAZ Megyei Testnevelési és Sportintézet Iharos termében. Az ünnepi közgyűlésen sor kerül 2010. év sporteseményeinek értékelésére, a „Megye kiváló sportvezetője” díj átadása, a 85, 80 és 75 éves sportvezetők köszöntésére és a novemberben meghirdetett Sportfotó kiállítás nyerteseinek kihirdetésére.

December 11. 10.00 óra: Megyei Diáksport Tanács Ünnepi Közgyűlése (Miskolc Megyeháza Díszterme). A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport Tanács 2010. december 11-én rendezi meg ünnepi ülését, melyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Dísztermében tart. Az ünnepi ülésen kerül sor a következő díjak átadására:

* a „B.A.Z. megye Jó tanulója, jó sportolója”
* a „B.A.Z. megye Legeredményesebb Diáksport szervezete”
* és a „B.A.Z. megye Diáksportjáért”

Az ünnepi ülésen köszöntőt mond: dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…