2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Sportcsillagok Gálaestje csütörtökön

Immár ötvenkettedik alkalommal választják meg az év legjobb sportolóit

Immár 1958. óta hagyománynak számít – bár akkor még csak legjobb sportolókat, sportolónőket és csapatokat választottak; az edzők és a szövetségi kapitányok díját később hozták létre –, hogy a sportújságírók szavazás útján eldöntik, kik voltak azok, akik legjobban kiérdemelték a rangos elismeréseket.

Bár a 2009-ben nem rendeztek olimpiai játékokat, nem volt a szavazóknak a tavalyinál könnyebb dolguk, hisz hazánk kiválóságai remekül álltak helyt világbajnokságokon, Európa-bajnokságokon és egyéb nemzetközi versenyeken is. A sikerekben gazdag év pillanatainak felelevenítéséhez elég az úszó Hosszú Katinka vagy Gyurta Dániel világbajnoki aranyérmére (illetve előbbi két bronzára), Cseh László ezüstjére és harmadik helyezésére, a mindig sikeres kajak-kenus fiúkra-lányokra, Marosi Ádám kiváló öttusa-eredményeire, vagy épp Berki Krisztián lólengésben szerzett Európa-bajnoki címére és VB-ezüstjére gondolnunk, ám nem szabad megfeledkeznünk a kevésbé tradicionálisan „magyar” sportágakban (karate, kick-boksz, duatlon) elért gyönyörű eredményekről sem. Mindezek mellett pedig nem szabad megfeledkeznünk arról a fegyvertényről sem, amit Erdei Zsolt hajtott végre, aki profi ökölvívásban egy súlycsoportot feljebb lépve szerzett világbajnoki övet. És még sorolhatnánk, sorolhatnánk…

A bajnokokat hozzájuk méltó gálaest keretei közt ünneplik meg december 17-én 19:00-tól, csütörtökön, a Syma Sport- és Rendezvényközpontban. Az eseményt, ahol a Magyar Állami Népi Együttes mellett fellép többek között Rúzsa Magdi és Edwin Marton is, a Duna Televízió élőben közvetíti.

Kicsit az Oscar-gálához hasonló rendezvény ez – és nem is csak abban, hogy az addig titokban tartott végső győztesek neve csak ott bukkan elő a zárt borítékból. Hisz csütörtök este nem csak a szavazások nyerteseit ünnepeljük, hanem az összes bajnokot, és a magyar sportot is.

 

Dicsuk Dániel

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek