2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Smart Sport a Gyermekekért

A Samsung 5 millió forint összértékű adománnyal segíti MISKOLC gyermeksportját
A Samsung Electronics Magyar Zrt., az Olimpiai mozgalom kiemelt támogatója bejelentette, hogy ’Smart Sport a Gyermekekért’ elnevezéssel kampányt indít a helyi gyermeksport támogatása érdekében. A 2012. június 1. és augusztus 12. között zajló program keretében a vállalat országszerte 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára.


A Samsung kiemelten nagy hangsúlyt fektet a sport támogatására, hiszen a gyermeksport a jövő sportsikereinek záloga, és ehhez a Samsung aktívan kíván hozzájárulni. A cég által meghirdetett nemzetközi Hope Relay program magyarországi hívószava a ’Smart Sport a Gyermekekért’.

A kampány keretein belül a Samsung Electronics Magyar Zrt. 100 millió forint összértékű Samsung terméket adományoz a magyarországi gyermeksport-szervezetek számára. Budapesten a Magyar Olimpiai Bizottság, az ország megyeszékhelyein a polgármesterek kapták a felkérést, hogy hozzáértésükkel segítsenek megtalálni azon gyermeksport szervezeteket, amelyek a leghatékonyabban tudják felhasználni a Samsung készülékeket. Minden megyeszékhely 5-5 millió forint értékű termékadománnyal támogathatja a helyi szervezeteket, míg Budapesten 10 millió forintos támogatást osztanak szét.

A ’Smart Sport a Gyermekekért’ program azonban nem csak az adakozásról szól. A kampány célja, hogy a felnőtt lakosság is példát mutasson a gyermekeknek és szabadidős sporttevékenységek révén népszerűsítse a sportot. A Samsung külön e célra fejlesztett egy alkalmazást, amellyel az azt letöltő felhasználók nyomon követhetik sportteljesítményüket és egyúttal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy jó példát mutassanak a fiataloknak. A cél az alkalmazás segítségével összegyűjteni az 1 millió SMART kilométert Magyarország számára.

Az Android, iOS és Bada okostelefonkra ingyenesen elérhető Smart Sport alkalmazás a GPS koordináták alapján számolja a felhasználó mozgás közben megtett kilométereit. A felhasználók profiloldalán tárolt adatok megoszthatóak a Facebook közösségi oldalon, ahol további interaktív elemek várják a rajongókat: többek között buzdító üzeneteket készíthetnek és küldhetnek a játékban résztvevő ismerőseiknek. A program közösségi erejét erősítendő a résztvevők csapatokat is alkothatnak, így mérve össze erejüket, kitartásukat, teljesítményüket másokéival. A játékszabályok szerint naponta maximum 42 kilométer tehető meg, legfeljebb 40km/h-s sebességgel.

A Smart Sport jegyében a Samsung megváltoztatta 2006-ban indult sportoldalának elérhetőségét is: a samsungsport.hu portál a jövőben a smartsport.hu címet viseli.

Kiss Gábor, Miskolc alpolgármestere elmondta: a 2012-2013-as tanévtől köznevelési típusú sportiskolai osztályok indulnak a Hunyadi Általános Iskolában az önkormányzat, a MOB a sportági szakszövetségek és az MVSI Miskolc Városi Sportiskola közreműködésével. Ezzel városunk 5 éves lemaradást hozott be a többi megyeszékhellyel szemben, ahol már 2007-től működnek az ilyen típusú sportiskolák.

A Samsung sporttevékenységgel kapcsolatos filozófiája maximálisan egybecseng sportiskolánk irányelveivel, céljaival, törekvéseivel.- mondta MVSI Nonprofit Kft.

Szakmai vezetője a sajtótájékoztatón. Kovács Gyula véleménye szerint a sport, a sportos életmód kezd újból „divatba jönni” mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Ezt mutatja a sportiskola taglétszámának alakulása is.

2011-ben még 1200-an, idén már 1400-an tagjai. A rendszeres sporttevékenység során kialakulnak azok a szokásrendszerek, amelyek azután életformaként funkcionálnak az egész élet során.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …

További cikkek