2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Sikerrel kezdte az emléktornát a MEAFC

A pénteken délután indult 1. Szaniszló Sándor Emléktornán a MEAFC hazai környezetben, az egyetemi körcsarnokban, az amerikai légiósokkal megerősített I. osztályú szlovák riválisával szemben győzelemmel kezdett.
A rendező Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség munkatársainak igazán nívós csapatokat sikerült meghívnia Miskolcra, az 1. Szaniszló Sándor Emléktornára, mellyel a sportág tavaly, 69 éves korában elhunyt  legendás alakja, Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye sportéletének évtizedeken át meghatározó szereplője előtt tisztelegnek.  Az Aluinvent DVTK-val a szlovák I. osztályú női bajnokság egyik abszolút esélyese, az MBK Ružomberok (Rózsahegy) mérkőzik meg, kétszer is. Ami a férfiak négyes mezőnyét illeti,  a szlovák I. osztályú BK 04 AC LB Spisska Nová Ves mellett a kiváló játékerőt képviselő NB I-es Jászberény, valamint az NB I/B jövő heti rajtjára készülő „szomszédvár”, a Nyíregyháza és a MEAFC vetélkedik egymással.   

A hazai pálya előnyét élvező MEAFC a pénteki játéknap második találkozóján az amerikai légiósokkal érkezett szlovákokkal csapott össze. A végig szoros derbin a miskolciak stabilan védekeztek, szoros három negyed után, a befejező játékrészben sem engedtek ki, igazi csapatként működve a vendégek felé kerekedtek.

MEAFC – BK 04 AC LB Spisska Nová Ves  85-74 (22-21, 17-17, 22-20, 24-16)   

MEAFC: Kopasz (7), Tóth B. (4), Tóth V. (29), Brúgós (-), Takács (6). Csere: Homoki (12), Orliczki Mátyás (-), Béres (9), Orliczki Márton (1), Lippai (10), Szepesi (2), Szanyi (5). Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor: – Erős ellenfél ellen sikerült a tervezett határozott játékot végig tartanunk. Kemény fizikális mérkőzés volt, amit a játékosaim bírtak  a szurkolók pedig élvezhettek. Gratulálok csapatomnak, mert beletették az elvárt munkát a mai találkozóba, így győzelemmel tudtunk adózni Szaniszló Sándor, vagy, ahogy sokan ismerték, szerették, Bukszi bácsi emléke előtt!

A hazaiak mérkőzését követően – a női meccs előtt – tartották meg a torna hivatalos megnyitóját, ahol dr. Dr. Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem rektor-helyettese és Rakaczki Zoltán, Miskolc MJV polgármesterének sport-biztosa köszöntötte az egybegyűlteket. A beszédek során egyebek mellett elhangzott, hogy Szaniszló Sándor 1971-ben a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem (NME) gépészmérnöki karán vegyipari gépészmérnöki diplomát szerzett. Ezt követően 1980-ig a Tüzeléstechnikai Kutató Intézetben (TÜKI) gyártás előkészítőként, majd műszaki osztályvezetőként dolgozott. Továbbra is maradva a Miskolci Egyetem állományában, 13 éven át a Testnevelési Tanszék főmérnöke volt. 1993-tól a sok-sok nagy eseménynek otthont adó körcsarnokkal fémjelzett egyetemi sportlétesítmények igazgatójaként, gondos gazdaként dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig.
Rakaczki Zoltán elmondta még azt is: az előkészületek alatt megtapasztalt példaértékű összefogás biztosítéka annak, hogy a mostani eseménysorozatnak a következő években folytatása , hagyománya lesz.
„Utoljára, de nem utolsósorban szeretnék köszönetet mondani a tornán résztvevő valamennyi csapatnak, edzőnek, sportvezetőnek, hogy elfogadták a szervezők meghívását és hozzájárulnak a méltó megemlékezéshez!” – fejezte be beszédét a polgármesteri sportbiztos.

További pénteki eredmények:
JP Auto Jászberényi KSE – Nyíregyháza BlueSharks 84-55 (22-6, 24-20, 22-11, 16-16)
Aluinvent DVTK – MBK Ružomberok  61-68 (22-12, 17-22, 13-16, 11-18)

Az I. Szaniszló Sándor Emléktorna szombati napjának programja:
15.00 óra, Egyetemi körcsarnok, férfiak, a 3. helyért: BK 04 AC LB Spisska Nová Ves –  Nyíregyháza BlueSharks
16.00 óra, Generali Aréna:  Aluinvent DVTK – MBK Ružomberok
17.00 óra, Egyetemi körcsarnok, férfiak, az 1. helyért: MEAFC- JP Auto Jászberényi KSE.

Fotó:
Drahos Gábor döntőt játszhat tanítványaival az 1. Szaniszló Sándor Emléktornán.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek