2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF

Sikeres jubileumi szezon reményében

Egy újabb sikeres szezont követően, jubileumokkal tarkított, eredményes  2016-os idényre készülnek a TVK-Mali Triatlon Klub versenyzői, szakemberei és rendezői gárdája. Minderről a január 9-én, a Tiszaújvárosi Sportcentrum súlyemelőcsarnokában megtartott évértékelő-évindító összejövetelen tudhattunk meg részleteket.

Lehmann Tibor klubelnök-vezetődző üdvözlő szavai után a miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai adtak ismert énekszámokból összeállított műsort. Ezt követően a tavalyi TVK Triatlon Nagyhét történéseit bemutató zenés kisfilmet tekinthettek meg a jelenlevők.   

–    Elsődleges, hogy megtartottuk helyünket a hazai egyesületek elitjében, hiszen a 2013-as megosztott elsőség és a tavalyi első hely után 2015-ben, minimális különbséggel a második helyen végeztünk az összesített pontversenyben – fogalmazott beszámolójában a klubelnök-vezetőedző, aki a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) szakmai alelnökeként is tevékenykedik. – Az utánpótlás-korcsoportos rangsorban viszont nagy pontkülönbséggel végeztünk az élen. Ez azért is fontos, mert  alapvetően utánpótlás-nevelő klubnak tartjuk magunkat, ahol velem együtt Fodor Ágnes, Baráth Tamás, Balogh Bence és Filep Csaba veszt még részt a szakmai munkában. Büszkén mondhatom, hogy tavaly egyéniben 15 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtöttünk az országos bajnokságokon, míg csapataink ob-mutatója 14 arany-, 8 ezüst- és 4 bronzérem. A Magyar Olimpiai Bizottság által létrehozott és támogatott Heraklész „Bajnok”-csoportnak, egyben a korosztályos utánpótlás válogatottnak hat versenyzőnk a tagja, de az U23-as korcsoportot érintő Heraklész „Csillag”-keretben is képviseltetjük magunkat egy fővel. Az MTSZ a potenciális kvalifikáció megszerzésére esélyesek számára meghirdette a „Tokió 2020” keretet, melybe legfiatalabbként ott lehet Lehmann Bence és Dévay Márk is. Az MTSZ január 8-án megtartott díjátadóján Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor az ifjúságiaknál, Dévay Márk a junioroknál, Dévay Zsombor a serdülőknél, míg Hankó Dávid a középtávú szakág képviselőjeként vehette át az „Év sportolója” kitüntetést.  

Jubileumi események

Márkus Balázs
, a klub elnökségi tagja az idei rendezvényekről szólt az egybegyűlteknek.

–    2016 a jubileumok éve, melynek májusában rendezhetjük meg a 25. Tisza Triatlont, a már megszokott klubcsapat országos bajnoksággal és paratriatlon ob-val – mondta a Triatlon Nagyhét szervező bizottságának társelnöke. – A 18. Triatlon Nagyhét – a riói olimpia miatt egy hónappal korábban – júliusban lesz. A sorozat nyitányát az Európai Triatlon Szövetség (ETU) és a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) megbízásából általunk rendezendő ifjúsági kontinens-bajnokság jelenti, ahol a sportág történetében először lesz egyéni verseny is. Két sportolónk, Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor egyaránt dobogóra pályázhat. Az Eb-t az eddigi menetrend szerint követik a tömegsport és kulturális programok, hogy elérkezzünk a második hétvégéhez, amikor is junior Európa-kupát, Magyar Utánpótlás Gálát és fénypontként a 20. ITU Triatlon Világkupát hívhatjuk életre. A jubileumok kapcsán Bráz Györgynek, Tiszaújváros polgármesterének, dr. Fülöp György alpolgármesternek, Lehmann Tibor főrendezőnek és bátyámnak, Márkus Gergelynek, az ITU sportigazgatójának hathatós közreműködésével még nívósabb kísérőeseményeket tervezünk, több nagyon komoly meglepetéssel.

A hivatalos program zárófejezetében az egyesület sportolói – korcsoportos bontásban ajándékot vehettek át 2015-ös teljesítményük elismeréseként. A színpadra szólított versenyzők jutalmazásában közreműködött Pogonyi-Simon Edit, az Eötvös József Gimnnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója, dr. Fülöp György, dr. Kucsma János, az MB Barter & Trading SA ügyvezetője és Márkus Gergely, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatója.

Dr. Fülöp György  pohárköszöntőjében megemlékezett dr. Márkus Gáborról, a tiszaújvárosi triatlon „atyjáról”, aki áldozatos, akadályokat nem ismerő, lelkiismeretes munkájával előbb megteremtette a klubot, majd elindította azt a rendezvénysorozatot, mely világhírt hozott a városnak. Az alpolgármester kihangsúlyozta azt is, hogy a triatlon, a hozzá kapcsolódó események kapcsán olyan közösség épült ki, mely példaértékű lehet más sportágak, más települések számára is. – Tiszaújváros idén ünnepli várossá nyilvánításának 50. évfordulóját, melynek a triatlon rendezvényeken is méltóképpen szeretnénk teret adni – fejezte be rövid köszöntőjét dr. Fülöp György.  

Fotó:A díjazottak egyik csoportja.
(Fotó: Fróna Judit)      

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek